Pastís mousse de torró

El blog proposat aquest mes per Destapant Cassoles pel repte del  Blog al Plat és CRIJOARMAEL.

Per si de cas no coneixeu el funcionament del Blog al Plat, cada mes ens proposen visitar un blog, remenar entre les seves receptes, i fer-ne una i penjar-la al nostre blog. És una manera fantàstica de conèixer nous blogs. Jo he estat passejant pel blog de CRIJOARMAEL i l'he trobat molt entranyable; hi han moltes fotos familiars i com el blog té uns quants anyets, he vist complir anys als membres de la família. A més no només hi han receptes, sinó menús complerts per festes familiars. Jo he agafat més d'una idea per les properes festes de Nadal. Us recomano sincerament que feu una ullada al blog, us agradarà per la seva proximitat i per les receptes tan bones que publica.

Jo, com sempre, m'he decantat per les receptes dolces....ja ho se, no tinc remei! Si es tracta de fer bondat, jo no tinc problemes en menjar amanida i planxa tots els dies de la setmana però les postres, que no me les toquin! Així em va, es clar! A més s'ha produït una "conjunció astral": Tenia un barra de torró de xixona al frigorífic des de feia uns dies per fer unes postres amb ella, però no em decidia quina recepta fer, fins que, fent una ullada al blog de CRIJOARMAEL he trobat una recepta de Pastís Mousse de Xixona amb una pinta espectacular. A més resulta que fa temps que vull fer mousse a casa, però sempre he pensat que havia de ser molt difícil de fer. Per tot plegat, he decidit posar-m'hi i aquí teniu el resultat:


Deliciós, oi? Doncs preneu nota dels ingredients, que és molt fàcil de fer:
  • 200 grams de galetes de caramel Lotus
  • 75 grams de mantega
  • una barra de torró de xixona
  • 2 ous
  • 50 grams de sucre
  • 400ml de nata per muntar
  • 100ml de llet
  • 6 fulles de gelatina
  • 50 grams de xocolata per fondre
Posem les fulles de gelatina en aigua freda per que s'hidratin.

Tallem el torró en trossos molt petits. També podeu intentar ratllar-lo si l'heu tingut al frigorífic i s'ha endurit prou per fer-ho.

Després prepararem la base del pastís. Jo els he fet en motlles individuals. Us aconsello no els feu massa grans perquè són unes postres que atipen. Trinxeu les galetes, posant-les en una bossa i amb l'ajuda d'un corró. Després les aboqueu en un bol i poseu la mantega fosa al microones. Barregeu bé els dos ingredients. Poseu les galetes trinxades a la base de motlle que aneu a fer servir, i premeu bé amb una cullera o bé amb la base d'un got de vidre. Si no feu servir un motlle de silicona us aconsello abans de fer res, posar paper de forn perquè així us serà més fàcil desemmotllar després el motlle sense que es faci malbé la mousse. Quan tingueu la base preparada poseu els motlles al frigorífic per que agafi consistència.

Com us he dit, no es tracta d'una recepta difícil, però pórta una mica de feina perquè heu de muntar la nata i les clares. Serà molt més ràpid si ho feu amb una batedora de varetes. Cal que tant els ingredients com els bols estiguin molt freds, això us ajudarà a muntar-les. Primer munten la nata i després les clares, i les torneu a posar al frigorífic fins que les tornem a fer servir.

Després poseu al foc un cassó i aboqueu els rovells d'ou, el sucre i la llet -la recepta original pórta una mica de conyac, però a mi, com no m'agrada, no li he posat- i l'aneu coent durant cinc minuts a foc fluix fins que espesseixi, vigilant que no s'enganxi.

Quan el retireu del foc, li poseu les fulles de gelatina, ben escorregudes, i remeneu fins que es dissolguin. Després poseu el torró esmicolat i remeneu fins que es desfaci. Això pot costar una mica, però l'escalfor us ajudarà a que es desfaci el torró. Quan s'hagi temperat la crema, incorporeu poc a poc la nata i les clares d'ou. Feu servir bols grans, perquè no vesi res. Quan ho tingueu tot ben integrat , podreu abocar la crema al motlle. No trigueu gaire perquè comença a espessir-se molt ràpid. Ho fiqueu a la nevera, i serviu a l'endemà.

Per decorar podeu fer servir caramel líquid, a mi és una combinació que m'agrada molt, o bé xocolata. Jo al final he fos xocolata i he fet unes figuretes sobre un silpat, o sobre paper vegetal, i quan s'han refredat les he posat sobre la mousse.

Després d'haver fet aquesta recepta, tornaré a fer mousse, segur! No és tan difícil de fer i sorprèn als convidats si, a més, us treballeu una mica la presentació.

I no us oblideu de visitar el blog de CRIJOARMAEL,doncs trobareu moltes idees pels dinars de les properes festes; i també les aportacions dels participants d'aquest mes Del blog al plat.