Coleslaw: Amanida de col

L'amanida de col és molt típica a Estats Units, on es fa servir sovint per acompanyar hamburgueses, carn a la brasa o senzillament com a guarnició. A casa sovint la fem servir com a entrant o acompanyament d'algun plat, normalment d'hamburgueses o carn, ja sia a la planxa o a la brasa. És una recepta molt senzilla que només demana una mica de paciència per tallar els ingredients ben menuts.

D'aquesta recepta n'hi ha tota mena de variants. Algunes hi posen crema agra enlloc de nata com fem nosaltres, n'hi ha que no porten maionesa o mostassa, altres hi afegeixen un toc de vinagre i algunes incorporen alguna mena de fruita com poma o pinya. Per tant, agafeu-vos aquesta recepta com un punt de partida i us animo a experimentar fins a trobar la que més us agradi

Ingredients

  • Mitja col blanca de cabdell (uns 400 grams).
  • Un parell de pastanagues (uns 200 grams).
  • 1 ceba petita. Preferiblement ceba tendra.
  • 200 grams de maionesa
  • 70 grans de nata per muntar
  • 50 grams de mostassa antiga
  • 1 cullerada de sucre
La recepta és molt senzilla i consta només de les hortalisses i la salsa, no té cap secret. Ja he comentat que es pot canviar la nata per crema agra. Igualment, podeu fer servir mostassa de Dijon i posar més o menys sucre, o gens, depenent dels vostres gustos. Això sí, us en sortirà una bona quantitat. Si només sou dos, o no voleu repetir, feu-ne la meitat, o menys.

Tallem la col a tires ben fines i menudes. Piquem la ceba i ratllem la pastanaga. Ho barregem tot bé dins d'un bol. Preparem la salsa barrejant la maionesa, la mostassa, la nata i el sucre. Cal barrejar bé fins a tenir una salsa ben homogènia. 

Preferentment acabarem barrejant hortalisses i salsa dins del bol. Una alternativa és servir la salsa per separat o bé afegir-la al darrer moment fent servir un d'aquells pots especials per les salses. En qualsevol cas, cal reservar-ho tot fresc de nevera fins al moment de consumir.