Botikini o un bikini de botifarra blanca i negra

Si us agraden els bikinis i ja heu superat el clàssic bikini de pernil i formatge, la recepta que us porto avui us encantarà. I és que us porto un bikini de botifarra blanca i negre amb carxofa, ja que estem en temporada. 

La recepta no pot ser més senzilla. Només cal fer servir ingredients de qualitat. A casa hem fet servir botifarres d'Embotits Bundó, una empresa familiar de l'Arboç, que porta més de cent anys elaborant embotits tradicionals. El pa de motlle de forn de pa, que no té res a veure amb el pa de motlle industrial. A sota teniu els ingredients. Les quantitats, a gust del consumidor.  

Ingredients:

  • botifarra blanca i negra
  • pa de motlle 
  • formatge brie
  • carxofes 
Com estem en temporada de carxofes, les podeu pelar, bullir i després saltar-les a la paella amb una mica d'oli. També les podeu coure a la brasa - a mi és com més m'agrada-. I si no teniu disponibles carxofes fresques, la millor opció és fer servir carxofa envasada amb oli d'oliva. 

Us aconsello fer servir una planxa de cuina en lloc d'una sandvitxera. La posem a escalfar mentre farcim els bikinis. 

Per fer el bikini posem sobre una llesca de pa primer el formatge, després els talls de botifarra i per sobre els trossos de carxofa. Cobrim amb l'altra llesca de pa. 

Si fem servir planxa, posem una mica de mantega sobre la superfície i quan s'hagi fos, posem a sobre els bikinis i els daurem per ambdues bandes. Si fem servir la sandvitxera posem dins els bikinis fins que estiguin ben daurants. Els servim calents. 

Bon profit!