Pastís fred de formatge i llimona

La recepta que us porto avui farà ben bé 15 anys que forma part del receptari de casa. La vaig trobar en un dels primers blogs de cuina que vaig conèixer, Pasen y Degusten. L'he feta un munt de vegades perquè és súper fàcil de fer i agrada a tothom. Al blog ja havia publicat la seva versió amb taronja, fa gairebé 10 anys, i tenia pendent de publicar la versió original amb llimona. He trigat una mica més del compte, però estic segura que si la proveu, també acabarà formant part del vostre receptari.

Ingredients:

  • 180 grams de galetes tipus Digestive 
  • 80 grams de mantega fosa
  • 50 grams de coco ratllat
  • 400 ml de nata per muntar 35% MG
  • 250 grams de formatge cremós tipus Philadelphia a temperatura ambient
  • 70 grams de sucre blanc
  • 1 sobre i mig de gelatina de llimona
  • gominoles per decorar, opcional

Fiquem les galetes dins d'una bossa per aliments i las triturem amb l'ajuda d'un corró fins que tinguin una textura sorrenca. Una vegada ben esmicolades, les mesclem amb el coco ratllat i la mantega fosa. Aboquem la barreja dins d'un motlle i cubrim tota la base i una mica dels laterals del motlle. Aplanem i compactem la superfície amb la base d'un got estret. Fiquem el motlle a la nevera per que la mantega prengui. 

Escalfem al microones 125 ml d'aigua -millor envasada que no d'aixeta per evitar el gust del clor- sense que arribi a bullir. Dissolem en l'aigua calenta un sobre de gelatina i deixem que s'atemperi una mica. 

En un bol gran, i amb l'ajuda d'una batedora de varetes, batem primer el formatge en crema i després el barregem amb la nata i el sucre. Quan estiguin ben mesclats, afegim la gelatina que ha d'estar tèbia i la integrem amb la resta d'ingredient. Compte que no es refredi massa la gelatina o farà grumolls. No cal batre gaire els ingredients, just per que s'integrin, sino es faran bombolles. També ho podeu fer a ma amb l'ajuda d'un batedor. 

Omplim el motlle amb la barreja anterior i la fiquem al frigorífic fins que qualli. Jo la faig d'un dia per un altre.  


Al dia següent preparem la capa de gelatina. A la recepta original només fan servir la meitat d'un sobre barrejat amb 100 ml d'aigua calenta. Com veieu a la foto queda una capa molt fina perquè vaig fer servir un motlle de 24 cm. Si feu servir un motlle més estret, la capa us quedarà una mica més gruixuda. Sense desemmotllar el pastís, aboquem la gelatina, que ha d'estar tèbia, per sobre el pastís amb molt de compte. Tornem a ficar el pastís a la nevera fins que la gelatina es solidifiqui.  

Si decoreu el pastís amb gominoles, afegiu-les just abans de portar el pastís a taula. L'humitat del pastís les desfà. També podeu decorar el pastís amb nata. Serviu-lo fred.