Coca de pasta de full amb carbassó i formatge.

Una de les receptes més visitades del blog és la del pastís de carbassó. És habitual trobar-la entre les receptes més populars de cada estiu. Per això he pensat publicar ara la recepta de la coca de pasta de full amb carbassó i formatge, perquè trobo que és ideal per un dinar o sopar a la fresca, i us agradarà molt, especialment si sou fans del formatge. I és que la recepta original és d'un italià, com no podia ser d'una altra manera, Martino Tornaghi.

Ingredients per a 4-6 racions:

  • una pasta de full rodona
  • 4 carbassons petits
  • 3 ous
  • 150 grams de mozzarella ratllada
  • 180 grams de provolone
  • 3 cullerades de salsa al pesto, si la voleu fer a casa aquí trobareu la recepta
  • un gra d'all
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt
  • alfàbrega
  • parmesà o grana padano ratllat

Encenem el forn a dalt i a baix a 190 graus. 

Tallem els carbassons en rodanxes de mig centrímetre aproximadament, sense pelar-los.

En una paella gran aboquem un bon raig d'oli d'oli i el gra d'all ben picat. Quan l'all comenci a agafar color afegim els carbassons tallats en rodanxes i els cuinem a foc suau fins que comencin a agafar color i estiguin tendres, uns 15 minuts aproximadament. Salpebrem. 

En un bol gran barregem els ous amb la salsa al pesto, la mozzarella ratllada i el provolone tallat en cubs petits. Afegim els carbassons un cop cuits.


Estenem la pasta de full sobre un recipient metàl·lic per fer quiches, de 25 cm de diàmetre, prèviament folrat amb paper per enfornar. Aboquem de seguida tots els ingredients ben mesclats i els repatim sobre la pasta amb l'ajuda d'una espàtula. Espolvoregem per sobre el parmesà ratllat i fiquem el motlle al forn 45 minuts a 190 graus. Si la pasta de full se'ns torra massa, podem continuar la cocció cobrint la coca amb paper  d'alumini.

Us recomano servir la coca tèbia. I si us sobra la podeu aprofitar d'un dia per un altra, escalfant-la prèviament en el forn a 200 graus uns 5-7 minuts. La pasta de full no quedarà tan cruixent com el primer dia però la coca encara estarà més bona.