Bescuit de melmelada

El bescuit de melmelada que us porto avui és senzillament espectacular, súper esponjós i un pèl humit. Per menjar tot sol o ben acompanyat. Jo l'he fet amb melmelada de taronja dolça, però també el podeu fer amb melmelada de préssec o d'albercoc. Ja estic pensant en quina melmelada faré servir la propera vegada: de pinya i mango, o de carbassa, o de llimona....Avui en dia tenim la sort de tenir molts productors de melmelades artesanals que elaboren propostes ben originals. Ja us explicaré per quina em decideixo al final.  

Ingredients: 

  • 3 ous mida L
  • 225 grams de sucre blanc
  • 195 grams d'oli de girasol
  • 75 grams de llet semidesnatada o sencera
  • 185 grams de melmelada
  • 185 grams de farina de blat
  • 8 grams d'impulsor químic tipus Royal
  • sucre llustre, opcional

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180 graus. 

En un bol mesclem els ous amb el sucre amb l'ajuda d'una batedora de varetes. Batem els ous fins que doblin el seu volum. Sense parar de batre incorporem l'oli i la llet. Quan tots els ingredients estiguin ben integrats afegim la melmelada. Si aquesta porta trossets de fruita, la triturem abans d'incorporar-la a la massa. Per últim, afegim la farina i l'impulsor químic, prèviament tamissats, i els barregem a ma amb l'ajuda d'una espàtula, fins que no quedi cap grumoll. 

Aboquem la massa dins d'un motlle per fer plumcakes, de 22 cm de llarg, prèviament folrat amb paper vegetal i el fiquem al forn 45 minuts i fins que, al punxar el bescuit amb una broqueta aquesta surti neta.

Deixem que es refredi una mica el bescuit abans de desemmotllar-lo. Passat una estona retirem el paper vegetal i deixem que s'acabi de refredar del tot sobre una reixeta. Finalment el podem decorar amb una mica de sucre llustre per sobre.


Recepta publicada al perfil d'Instagram de Teresa Vivancos