Presentació de KYLATT Selecció Especial del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent

Dijous passat es va presentar a Barcelona KYLATT Selecció Especial 2022-2023 de Molí d'Alcanó, pertanyent al Grup Cooperatiu Fruits de Ponent.

Per la presentació en societat del nou KYLATT Selecció Especial 2022-2023 s'han fusionar dues arts, la música, representada pel compositor Miqui Puig, i la gastronomia, de la ma del xef amb estrella Michelin Oriol Ivern, en un entorn d'essència mediterrània, el Belbo Terrenal del carrer Casp de Barcelona.

Amb aquest esdeveniment social, l'oli d'oliva verge extra KYLATT es consolida com un oli "Premium" de categoria superior a la capital catalana, amb una visió internacional i cosmopolita, i posa en valor la qualitat d'aquest tipus de producte. 


El Director General del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, Josep Presseguer, va afirmar que KYLATT és un oli de qualitat excel·lent i amb el valor afegit al tenir el gen cooperativista, que compta amb l’esforç i l’empenta dels socis productors.

A l'acte, que va comptar amb més d’un centenar d’assistents, Ivern i Puig van mantenir un diàleg sobre la fusió de les dues arts, música i gastronomia, i com serveixen com a font d’inspiració l’una a l’altra. Una conversa que va estar moderada per la periodista i escriptora Joana Bonet i per mitjà de la qual van explicar com aquest oli va inspirar als dos artistes, remarcant que és el reflex de “l’artesania de la terra”.

L'acte es va arrodonit amb un show gastromusical en el que es van tastar tres tapes elaborades en exclusiva pel xef Oriol Ivern: carxofes amb pil-pil d’anxoves i caviar, molls amb maionesa de mol·luscs i llaminadures de KYLATT, maridades amb la música de la playlist de Spotify KYLATT Golden Hour confeccionada per Miqui Puig, inspirada en l’oli i que barreja estils com el pop, el soul o el trap.

KYLATT és un oli d’oliva verge extra de Selecció Especial amb personalitat pròpia i diferents matisos i aromes: ric, complex, robust i potent en sensacions, on l'amarg i el picant són protagonistes, però també el seu sabor afruitat verd i els aromes a tomaquera, carxofa, ametlló, fonoll, plàtan verd i ametlla. Un oli elaborat a partir d’olives arbequines de camps seleccionats i moltes en fred, que ja es pot adquirir a Barcelona en mercats i comerços emblemàtics. 

Des de la seva creació KYLATT ha rebut reconeixements per la seva qualitat arreu d’Europa, en diferents concursos  a Berlín, Londres o París.


El Grup Cooperatiu Fruits de Ponent és una cooperativa de segon grau fundada el 1992 per quatre cooperatives de primer grau: Camp d’Alcarràs i Secció de Crèdit, Agrària Progressiva Benavent-la Portella, Ramell i Agrària del Llobregós. Es dedica a la producció d’aliments saludables com fruita fresca, oli d’oliva verge extra, ametlles i cereals. Entre els seus principis destaquen la democràcia interna, la transparència, l’autonomia en la presa de decisions, l’educació i la formació, la cooperació i la solidaritat. El Grup està alineat amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.