Pastís de llimona i llet condensada

Aquest any els llimoners que tenim a la terrassa han fet prou llimones com per fer alguna especial amb elles. Així que me'he posat a buscar receptes de pastissos de llimona i he trobat aquesta al blog Atrapada en la cocina que m'ha convençut de seguida: necessites pocs ingredients i és molt fàcil de fer. Només amb cinc ingredients, que segurament tindreu al rebost, podreu preparar aquest llaminer pastís de llimona i llet condensada amb el que triomfareu a casa.

Ingredients:

  • 2 llimones
  • 400 ml de nata per muntar (35% MG)
  • 370 grams de llet condensada
  • melindros
  • llet per sucar els melindros

Ratllem la pell de les llimones i la reservem. Després expremem el seu suc. 

Muntem la nata, ben freda, amb una batedora de varetes. Quan comenci a tenir consistència, afegim el suc de llimona, i després la llet condensada, sense parar de batre. Continuem batent la nata fins que ens quedi amb una consistència ferma. 

Agafem un recipient rectangular d'uns 22 cm de llarg, i cobrim la base amb els melindros sucats a la llet. Cobrim els melindros amb 2-3 cullerades de crema. Fem una altra cap de melindros i la cobrim amb una altra capa de crema. Per últim, fiquem la crema restant en una màniga pastissera amb una boqueta d'estrella, i decorem la part del dalt del pastís amb ella. 


Fiquem el pastís a la nevera, i el traiem just abans de servir-lo a taula. Dos consells, millor fer el pastís d'un dia per un altra, per que agafi consistència, i serviu-lo acabat de sortir de la nevera.