Torna la mostra Qualla Barcelona

Aquest matí s’ha presentat a la segona edició de Qualla Barcelona, la mostra de formatges artesans catalans. Organitzada per l’Associació d’Elaboradors i Formatgers de Catalunya, juntament amb ExpoGestió, es farà a l’antiga Estació del Nord de Barcelona el proper cap de setmana dies 5 i 6 de març.

Qualla Barcelona és la mostra per excel·lència del formatge artesà català que ens permet conèixer als productors, tastar els seus formatges i fer-ne la compra directa. La idea no és crear un espai on només anar a comprar formatges, sinó un lloc on anar a passar un matí o una tarda coneixent els productors, tastant els formatges i maridant-los amb els vins de la DO Penedès. La mostra vol sensibilitzar especialment el món gastronòmic i de l’hostaleria, un sector en el que tot hi haver-hi molta varietat de formatges, n’hi ha pocs de catalans. 

Durant els dos dies que dura la mostra hi haurà ponències i xerrades de persones destacades del món de la gastronomia com Tana Collados (Periodista), Pep Palau (Gastrònom) o Carme Ruscalleda (Xef), entre d’altres. També podrem gaudir de tastos guiats, demostracions culinàries i tallers; tot al voltant al formatge artesà català. Les demostracions inclouran tan les elaboracions culinàries com la creació de postres. Pots descarregar el programa aquí

Els vins de la DO Penedès hi seran presents en exclusiva i comptaran amb un estand on es podran degustar copes de vi de 16 cellers diferents. Igual com podem fer amb els formatges, també es podran adquirir ampolles de vi. Tant dissabte com diumenge hi haurà, a les 11 del matí, sessions de tast guiat i maridatge d’aquests vins amb els formatges de la mostra. Per aquesta activitat cal reserva prèvia i adquirir els tiquets amb antelació. 

Cal destacar el Qualla Bar, un espai on podrem degustar qualsevol de les quatre fustes de formatges que hi trobarem. Cada fusta inclou cinc formatges diferents, acompanyats de codony i torradetes, que podrem maridar amb una copa de vi. Pots consultar la carta aquí