Flor de calçots i salsa

Fullejant una revista de cuina vaig trobar la recepta de la Flor de sobrassada i porro. La recepta em va agrada molt però no tant la combinació d'ingredients, encara que de seguida em va venir al cap substituir-los per uns ingredient de temporada, i dels que sóc molt fan, els calçots i la seva salsa. 

La recepta no pot ser més fàcil de fer, només cal tenir una mica de traça a l'hora de muntar la flor. Us anirà molt bé tenir un bon tallador de pizza per tallar la pasta de full.

Per acompanyar aquesta flor de pasta de full amb calçots i salsa us aconsello un cava o un vi amb cert grau d'acidesa per netejar el paladar.


Ingredients:

  • 2 pastes de full rodones
  • 8-10 calçots
  • salsa de calçots
  • oli d'oliva verge extra
  • avellanes torrades
  • un ou

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200º.

Pelem els calçots i els tallem en rodanxes fines. Els saltem en una paella amb una mica d'oli fins que estiguin tendres. 

Estenem una de les pastes de full i la cobrim amb la salsa de calçots. Per sobre la salsa, repartim els calçots saltats. Hem de repartir bé els ingredients i no posar-hi massa quantitat o quan fem les trenes vessaran pels costats. 

Cobrim una pasta de full amb l'altra, fent coincidint les vores. Posem un got tombat cap per a vall al bell mig de la pasta de full i sense retirar-lo tallem la pizza en quatre talls. De cada quart en fem quatre tires. Agafem una tira, l'aixequem, la torcem 3-4 vegades i fem el mateix amb la tira del costat, ajuntem les puntes de les dues tires i les premem amb el dit per que no es separin durant la cocció. Fem el mateix amb la resta de tires. 

Batem l'ou i pintem amb ell la pasta de full. Trinxem les avellanes, les repartim per sobre la flor de pasta de full i l'enfornem un mínim de 15-20 minuts, i fins que estigui ben daurada. Deixem que es refredi una mica i la servim tèbia.

Adaptació d'una recepta de Cocina Lecturas