Llom de bacallà amb salsa de llimona

Bon Any Nou a tothom! Comencem el 2022 amb una recepta fàcil, lleugera i deliciosa: Llom de bacallà amb salsa de llimona. La recepta la podeu tenir prepara en uns 20 minuts i el resultat és un plat amb molt de sabor, ja que pórta all, llimona, comí i pebre vermell dolç. 

Podeu elaborar la recepta amb peix fresc o congelat. Si feu servir peix congelat, compte a l'hora de descongelar-lo. El millor és fer-ho a temps, deixant el peix a la nevera, tancat en un recipient amb una reixeta per que el líquid regalimi mentre el peix es va decongelant. Altres opcions ràpides són fent servir aigua freda o al microones. Aquí us deixo l'enllaç a una publicació al respecte que us pot interessar. Cal tractar el millor possible els ingredients per poder assaborir un bon plat a taula.

Ingredients per a 2 persones: 

  • 2-4 talls de llom de bacallà, depenent de la mida
  • 75 ml de suc de llimona (2-3 llimones)
  • 75 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 25 grams de mantega fosa
  • 80 grams de farina blanca
  • 1/2 culleradeta de comí
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 2 grans d'all picats
  • julivert fresc
  • un pessic de sal 
Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

Preparem la salsa de llimona barrejant el suc de llimona amb l'oli d'oliva i la mantega fosa. Aboquem la salsa en un plat fondo.

Mesclem la farina amb el comí i el pebre vermell i l'aboquem en un altra plat. 

Banyem els lloms en la salsa de llimona -no llenceu la salsa- i després els enfarinem. En una paella amb mig dit d'oli enrossim els lloms de bacallà enfarinats, un parell de minuts per cada banda, i els posem sobre una safata per anar al forn. Aboquem la salsa de llimona sobrant al voltant de les peces de bacallà reservant una mica per repartir per sobre els lloms. Repartim l'all picat per sobre el peix i l'enfornem 10 minuts a 180º.

Retirem el peix del forn i el servim immediatament, decorat amb una mica de julivert fresc picat.

La recepta original és de The Mediterranean dish.