Lluç amb cloïsses al romesco

Torno amb una recepta de peix ben fàcil de preparar, però d'allò més saborosa. Aquest cop partim d'una recepta casolana del llibre d'en Josep Maria Mañé i na Carme Julià. Es tracta del llibre "Com a casa de la mama", on hi ha unes quantes receptes fàcils i bones de tot tipus de plats.

Tot i que podeu fer la recepta amb rodanxes de lluç congelat, no cal dir que sempre serà molt més bo si podeu fer-ho amb peix fresc. Com ens calen unes bones rodanxes de lluç, demanarem a la peixateria que ens en facin unes de grosses, més aviat gruixudes. 

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 rodanxes grosses de lluç
  • un grapat de cloïsses (que n'hi hagi una vintena)
  • 2 patates mitjanes
  • 350 ml de brou de peix
  • 100 grams de salsa romesco
  • farina blanca
  • oli d'oliva verge extra
  • Sal
Abans de començar cal posar les cloïsses en un bol amb aigua i sal un mínim de mitja hora. Les deixarem així fins el moment de d'incorporar-les a la cassola. 
 
Salem i enfarinem les rodanxes de peix. Jo acostumo a passar-les per la farina, deixar-les reposar una estona i tornant-les a enfarinar. Abans de coure-les cal espolsar la farina sobrant perquè no n'hi hagi en excés. Les fregirem en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva, fins que agafin un punt torradet per cada costat. Les reservem damunt d'una reixeta per deixin anar l'oli sobrant. 

Pelem les patates i les tallem a rodanxes de més o menys un dit de gruix. Tot seguit escalfem la salsa romesco en una cassola i, quan sigui calenta hi afegim el brou de peix i remenem per que es barregi bé. Tot seguit hi afegim les patates i deixem coure amb la cassola tapada, a foc suau, uns 20 minuts des de que arrenqui el bull.

Només queda incorporar les rodanxes de lluç i les cloïsses, ben escorregudes. Tornem a tapar la cassola i ho deixem coure uns cinc minuts més a foc molt suau. Quan ja estigui fet, retirem la cassola del foc i la deixem reposar 10 minuts abans de servir.