Arròs de sípia amb cigrons

De tant en tant, a les botigues Bonpreu hi trobes a l'entrada un expositor amb receptes de temporada. Sovint m’agrada fer-hi un cop d’ull per agafar idees, com la recepta que us porto avui amb arròs i cigrons, una combinació que, segons els experts, facilita un balanç positiu en l’aportació de proteïna al nostre cos. Aquesta mena de receptes també m’agraden perquè solen ser fàcils de preparar, no presenten complicacions ni demanen moltes hores a la cuina.

De la recepta que vaig trobar al súper, vaig fer-ne la meva interpretació, començant amb un sofregit no gaire elaborat, on la ceba aporta un sabor que a casa ens agrada molt.

Ingredients per a 4 persones

  • 300 grams d’arròs bomba.
  • 300 grams de cigrons cuits.
  • 1,2 litres de brou de peix.
  • 2 sípies mitjanes, o una de gran -vindran a ser uns 600 grams-.
  • 1 ceba grossa.
  • 2 grans d’all.
  • 150 grams de tomàquet ratllat.
  • Uns brins de safrà.
  • Una punta de pebre vermell dolç.
  • Oli d’oliva verge extra.
  • Sal.

Comencem per sofregir la sípia en una paella amb prou oli. Quan hagi agafat una mica de color, la reservem.

En el mateix oli sofregim els dos grans d’all i la ceba picats ben fins. No ens cal fer un sofregit fosc i laboriós; amb que la ceba quedi una mica torradeta ja en tindrem prou. Quan estigui a punt, incorporem el tomàquet ratllat i els brins de safrà i ho deixarem concentrar a foc suau. Quan ja gairebé estigui hi afegirem la punta de pebre vermell (mitja cullereta escassa de cafè).

És l’hora d’afegir l’arròs, que deixarem coure un parell de minuts, just fins a veure que comença a perdre la blancor. Incorporarem els cigrons i la sípia i remenarem un parell de minuts més. Afegirem el brou, que ja tindrem bullint, i deixarem coure a foc fort durant uns 10 minuts. Després abaixarem el foc al mínim i el deixarem coure uns 10 minuts més. Si cal, corregirem de sal els últims minuts de cocció. 

Recordeu que l’arròs no s’ha de remenar ja que correríem el risc de que deixés anar massa midó i ens quedés pastós. Ens ha de quedar un arròs sec, però solt. Quan l’arròs ja estigui al punt, el retirarem del foc i el deixarem reposar uns minuts tapat amb un drap sec i net.

Ja el teniu llest per menjar. Com a suggeriment, el podeu acompanyar amb una mica d’allioli. Que vagi de gust!

Palmira POM ha dit...

L'arròs de cigrons m'encanta moltíssim... tot i que no hi fico sípia però passes!
M'apunto aquesta versió perque ben aviat arribaràn a la cistella del mar i un arròs sempre agrada moltíssim!
Una abraçada,
Palmira