Gelat de lemon curd

Estic enamorada d'aquest gelat de lemon curd. Des de que vaig descobrir aquesta deliciosa crema amb un potent gust a llimona que em té el cor robat. I quan vaig trobar la recepta del gelat de lemon curd al al blog de Palmira Come conmigo no vaig trigar gaire a fer-lo a casa. A més aquest gelat és més lleuger que la crema tradicional però el gust és igual de bo, així que el puc fer més sovint sense tenir massa remordiments.

La dificultat de la recepta és mínima. L'únic risc que podeu tenir és que, si sou uns golafres com jo, us acabeu menjant la crema abans que arribi a la gelatera. Ja sabeu què passa, comences llepant l'espàtula i t'acabes menjant la crema a cullerades. Si no teniu gelatera també podeu preparar el gelat sense. La textura no quedarà igual però el sabor serà el mateix. 

Aprofitant que hem estat per la Conca de Barberà i hem visitat la Pastisseria de David Ferrer, Mestre Pastisser Artesà de l'Espluga de Francolí, he decorat el gelat amb els seus deliciosos ventalls. El vam conèixer gràcies a la Glòria del blog No tot són postres...a la cuina, i des d'aleshores, quan voltem per la Conca sempre fem parada per comprar els seus carquinyolis i ventalls i algun altra caprici dolç.

Ingredients: 

  • 140 grams de suc de llimonat colat
  • 100 grams de sucre blanc 
  • 5 grams de Maizena
  • 1/2 fulla de gelatina
  • 2 rovells d'ou
  • 200 grams de nata per muntar 35% MG
  • un iogurt grec (110 grams) o 125 grams de petit suisse, segons la recepta original

Comencem preparant el lemon curd. Posem la gelatina en remull amb aigua molt freda. En un cassó petit escalfem el suc de llimona amb el sucre i la Maizena, a foc suau. Quan comenci a espessir afegim els rovells, batuts prèviament, i sense para de remenar per que no se'ns quallin. Quan veiem que comenci a espessir, afegim la gelatina ben escorreguda, la integrem amb la resta d'ingredients, retirem el cassó del foc i deixem que la crema es refredi. El millor és posar-la en un recipient de vidre tapat amb film transparent que toqui la crema per que no es faci una crosta. Deixem el recipient a la nevera fins que la crema estigui ben freda. 

Traiem el lemon curd de la nevera i el mesclem amb el iogurt grec fins aconseguir que ens quedi una crema llisa i sense grumolls. L'aboquem dintre de la gelatera i la deixem treballant uns 25-30 minuts. Guardem el gelat en un tàper al congelador i el traiem uns 15-20 minuts abans de servir-lo a taula.

Si voleu fer el gelat sense gelatera, una vegada mesclat el lemon curd amb el iogurt, l'aboquem en un tàper i el fiquem al congelador. Cada 30 minuts aproximadament el traiem i el batem enèrgicament per trencar els cristalls de gelat. Ho hem de fer unes tres vegades i fins que veiem que agafa la consistència cremosa desitjada. 


Recepta del blog Come conmigo by Palmira