Crema freda de carbassó a la menta

Fa unes setmanes vaig tastar la crema freda de carbassó. Va ser a l'hotel restaurant Mas de la Sala, situat a Sallent, molt a prop de Manresa, un lloc ideal per gaudir d'uns dies de relax i de bona cuina elaborada amb producte de proximitat. Les hortalisses que fan servir al restaurant són dels horts de Cal Climent, al barri del Poal, a Manresa. Més a prop i més fresc, quasi impossible. Així que, si voleu gaudir del millor de la gastronomia bagenca, en un entorn relaxant i amb un tracte molt cordial, us recomano el Menú degustació de proximitat de Mas de la Sala.

I ara anem per la recepta...

Ingredients per quatre racions:

  • 3-4 carbassons petits
  • 1 ceba tendra
  • brou de pollastre
  • 1 iogurt grec natural
  • fulles de menta fresca
  • oli d'oliva verge extra, a casa fem servir oli d'arbequina d'OleAurum
  • sal i pebre blanc mòlt

Tallem la ceba i la cuinem a foc suau en una cassola amb un raig d'oli fins que estigui ben tendra. A continuació afegim els carbassons tallats a trossos no massa grans. Els saltegem fins que comencin a agafar una mica de color. Aleshores afegim el brou de pollastre, escalfat prèviament, fins cobrir els carbassons. Tapem la cassola i deixem que es coguin els ingredients uns 10 minuts a foc suau, i fins que els carbassons estiguin tendres.

Amb l'ajuda d'una batedora de braç triturem tots els ingredients. Podem afegir una mica de brou calent si la crema ens queda massa espessa. Afegim el iogurt grec. Us aconsello no abocar-lo tot de cop. El millor és afegir un parell de cullerades curulles a la crema, batre-ho tot, salpebrar, i tastar la crema per si està al vostre gust, o li voleu afegir més iogurt. El mateix farem amb les fulles de menta fresca, afegir un grapat, tastar i afegir-ne més, segons ens agradi que es noti més o menys el gust de la menta. Ens ha de quedar una crema amb una textura sedosa, de gust suau i amb un refrescant toc de menta fresca. 

Deixem que la crema es refredi una mica abans de ficar-la a la nevera. La servirem freda decorada amb fulles de menta fresca. També li podem afegir una mica més de iogurt per sobre, per que contrasti el blanc del iogurt amb el color verd de la crema.