Rostit de pollastre i verdures amb espècies Cajun

Que no dic que no....Que falta molta mandra encendre el forn a  l'estiu amb aquesta xafagor....Però més mandra fa estar molta estona davant dels fogons. Així que de tant en tant, encara que faci calor, encenc el forn per fer algun rostit. Així mentrestant el forn fa la seva feina, jo vaig fent el vermutet. 

Respecte als temps de cocció d'aquesta recepta, segueixo els que recomana la Carme Ruscalleda al seu llibre La Màgia de la cuina, ajustant-los a la mida de les peces de carn a rostir.

Encara no fa un parell d'anys que vaig tastar per primera vegada les espècies Cajun i cada dia estic més enamorada d'aquesta barreja d'espècies picants. Omplen de sabor el plat més insípid que et puguis imaginar. Si no t'agraden els plats molt picants, comença posant poca quantitat d'espècies i després ves-la ajustant fins que trobis el punt picant que t'agradi. 

Si no t'agrada el picant pots fer aquest rostit amb herbes aromàtiques i all mòlt.

Ingredients per a 6 persones:

  • 6 entrecuix de pollastre
  • 2 cullerades d'espècies Cajun
  • 2 carbassons 
  • 2 pebrots vermells
  • 2 pebrots verds
  • 2 cebes
  • una copa de vermut blanc
  • sal i pebre negre mòlt
  • oli d'oliva verge extra

La nit anterior mesclem les espècies Cajun amb un parell de cullerades d'oli i untem els entrecuix de pollastre amb la pasta resultant. Posem el pollastre dins un recipient, el tapem amb film transparent, i el fiquem a la nevera fins al dia següent. 

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 190º.

Tallem la ceba en juliana i trossegem els carbassons i els pebrots. Posem una mica d'oli en una paella i saltegem la ceba fins que comenci a agafar color, aleshores afegim els carbassons i els pebrots i els cuinem fins que comencim a estar tendres. Aboquem les verdures en una safata que pugui anar al forn. 

En la mateixa paella daurem els entrecuix i els anem repartim per sobre el llit de verdures. Reguem el pollastre amb la copa de vermut blanc i fiquem la safata al forn 30 minuts a 190º.

Retirem la safata del forn, donem la volta als entrecruix i tornem a ficar la safata al forn aquesta vegada a 160º durant 20 minuts més. 

De tant en tant repartim per sobre el pollastre el líquid de la cocció per que la carn quedi més amorosida.

Traiem la safata del forn, baixem la temperatura a 150º, tornem a girar els entrecuix i tornem a ficar la safata al forn 20 minuts més. Com cada forn és un món i la mida de les peces de pollastre pot variar, us aconsello que vigileu la cocció de la carn. Pot ser no necessitareu coure-la els últims 20 minuts, i amb 10 en tindreu prou. En cas de dubte punxeu la carn amb una forquilla per comprovar si la carn ja està tendra.