Pollastre, espinacs i tomàquets secs amb pasta

La recepta que us porto avui la podeu preparar amb antelació i només afegir a l'últim moment la pasta cuita al dente. Es tracta d'un deliciós plat de pasta amb pollastre o d'un deliciós plat de pollastre amb pasta. Que cadascun decideixi quin és per a ell l'ingredient principal. 

La clau d'aquesta recepta està en els condiments: all en pols, pebre vermell dolç, alfàbrega i orenga, si poden ser fresques millor. Els tomàquets secs acabaran d'arrodonir aquest plat tan gustós que hem acompanyat amb el Merlot 2017 del celler Fargas-Fargas, un vi fresc i saborós que complementa de meravella aquesta recepta amb sabors i aromes molt estiuencs. 

Ingredients per a 4 persones: 

  • 320 grams de pasta curta, tipus penne, macaroni...
  • 2 pits grans de pollastre
  • 200 grams de cansalada fumada tallada a tires
  • un bon manat d'espinacs frescos
  • 6-8 tomàquets secs
  • 400 ml de nata per muntar 35%MG, també podeu fer servir nata líquida o llet evaporada
  • formatge parmesà ratllat
  • all en pols
  • alfàbrega i orenga, millor fresca
  • sal i pebre negre mòlt
  • una culleradeta de pebre vermell dolç
  • oli d'oliva verge extra 

 

Saltem la cansalada fumada en una paella sense oli. Quan comenci a enrossir-se la retirem de la paella i la reservem. Afegim un bon raig d'oli a la paella. Salpebrem els pits de pollastre, els condimentem amb la nostra mescla d'herbes aromàtiques preferides i els daurem en una paella fins que l'interior ens quedi cuit. Si voleu, podeu tallar primer els pits de pollastre en trossos i saltar-los a la paella, però us quedarà la carn més eixuta. Quan estiguin cuits els pits de pollastre, els deixarem refredar una mica i després els tallarem en trossos petits. 

En una paella gran posem un bon raig d'oli d'oliva i saltem els tomàquets secs trossejats. A continuació afegim els espinacs i els cuinem uns minuts a foc mitjà. Aboquem la nata, remenem una mica, i afegim el pebre vermell dolç, l'all en pols, l'orenga i l'alfàbrega picada, i deixem que la nata s'espesseixi. Afegim el formatge ratllat i quan s'hagi integrat en la salsa, aboquem els pits de pollastre trossejats i les tires de cansalada fumada. Mesclem bé tots els ingredients i reservem.

Posem aigua amb sal a bullir per coure la pasta al dente seguint les instruccions del fabricant. Abans d'escòrrer la pasta reservem una mica de l'aigua de la cocció per afegir-la a la salsa si aquesta ens queda massa espessa. Aboquem la pasta a la paella, i amb el foc baix, la mesclem bé amb la resta d'ingredients. Servim de seguida, decorant els plats amb una mica d'herbes aromàtiques fresques.

Palmira POM ha dit...

Un luxe de plat de pasta! Molt sabròs i ben senzill, com agraden tant a casa!
Una abraçada i bon cap de setmana,
Palmira