Mercat de productes bagencs a les IV Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià a Manresa

La 4a edició de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià tindrà lloc al Museu de la Tècnica de Manresa els dies 19 i 21 de juny de 2021, amb l’objectiu de difondre i donar visibilitat als valors del Camí Ignasià, reforçant la capitalitat de Manresa, a través de la gastronomia. 

Enguany, les Jornades Gastronòmiques estrenen format al voltant de quatre conceptes: coneixement, cuina, tastos i mercat, amb una jornada oberta al públic en general el dia 19, i una altra, el dia 21, adreçada al món professional relacionat amb el sector de la restauració i que vol esdevenir un punt de trobada entre pagesos i cuiners.

Dissabte 19 de juny, al llarg del dia, el Museu de la Tècnica acollirà un mercat amb la presència de productors bagencs, que donaran a conèixer els seus productes al visitants. Trobareu formatgers, cellers, horticultors, cervesers, productors d’oli i d’ametlles, entre d'altres. Paral·lelament, hi haurà un espai d’activitats que alternarà aules de tast de productes i demostracions de cuina en directe (showcooking), amb cuiners de la comarca, com Joseba Cruz de Le Clandestin (Navàs) o Jordi Perich de Cal Carter (Mura). Així, el visitant podrà aprendre a les sessions de cuina en directe, tastar els millors productes de proximitat que oferiran els productors en les sessions de tastos, i comprar directament al productor. La jornada de dissabte es clourà amb una ponència de la cuinera amb 7 estrelles Michelin, Carme Ruscalleda. 

L’accés al mercat de productors serà lliure, però tant per les demostracions i la conferència com pels tastos caldrà reservar plaça a través dels webs manresa2022.cat o manresturisme.cat. El preu dels tastos és de 5 euros per persona. La resta d’activitats són gratuïtes.

Dilluns 21 de juny tindrà lloc la jornada adreçada als professionals de la restauració al mateix espai del Museu de la Tècnica, on s’establiran dinàmiques de networking entre els restauradors i els productors al voltant de producte local, tindrà lloc una taula rodona sobre les oportunitats que ofereix el Camí Ignasià amb experts de prestigi, com Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, i es presentarà una conferència magistral amb el sommelier Josep Roca, del Celler de Can Roca, restaurant amb 3 estrelles Michelin. Per a participar en la jornada professional cal inscriure’s a través del Departament Comercial de Manresa Turisme.

Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià són una iniciativa de l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa dins de les accions lligades a Manresa 2022, la commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat.