Panets ràpids de panses i nous

Soc molt fan dels panets per esmorzar, però em falta molta mandra amassar. Així que quan vaig veure la recepta del Panets ràpids de MaidoTips  , que es fan amb llevat Royal i no cal amassar gaire, no vaig trigar a fer-los. Us haig de dir que són deliciosos i molt tendres! I al portar panses i nous combinen de meravella tant amb un farcit dolç com amb un de salat. 

La recepta porta farina integral. Si la voleu fer amb farina blanca haureu d'ajustar les quantitats, i afegir més farina. Jo l'he provat amb les dues, i us haig de dir que els panets fets amb farina integral, pel meu gust, són molt més bons. A més aquests panets es poden congelar. Això sí, descongeleu-los a temperatura ambient per que mantiguin la seva textura. 

Aquí teniu la recepta, amb alguna petita variació de collita pròpia:

Ingredients:

  • 300 grams de farina integral de blat i una mica més per si la massa queda molt humida
  • 16 grams d'impulsor químic tipus Royal
  • 3 grams de sal
  • 100 grams de llet semidesnatada a temperatura ambient i una mica més per pintar els panets
  • 1 cullerada d'essència de vainilla
  • 75 grams d'oli d'oliva verge extra
  • 1 ou gran 
  • 42 grams de mel de gust suau, de taronger o mil flors
  • 150 grams de formatge tipus Philadelphia, millor a temperatura ambient
  • 50 grams de panses de corint
  • 50 grams de nous trossejades

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200º.

En un bol gram mesclem la farina integral amb l'impulsor químic i la sal vigilant que no quedin grumolls. Afegim la llet, l'essència de vainilla, l'oli, l'ou batut i la mel, i amb l'ajuda d'una espàtula o millor amb una rasqueta de plàstic mesclem els ingredients fins que quedin ben integrats; aleshores afegim el formatge en crema i el barregem amb la resta d'ingredients, primer amb la rasqueta i després a ma. El millor, arribats a aquest punt, és treballar la massa sobre el marbre net i una mica empolsinat de farina. Si veieu que la massa és massa humida i s'enganxa als dits, podeu afegir una mica més de farina, la justa que us permeti treballar la massa fins que tots els ingredients estiguin ben integrats. Ja veureu que no cal amassar gaire. Afegim per últim les panses i les nous. 

Amb la massa fem boletes d'uns 85 grams cadascuna i les repartim per sobre una safata per enfornar folrada de paper vegetal, amb una mica de separació entre elles per que no s'enganxin durant la cocció. Abans de ficar-les al forn les pintem amb una mica de llet amb l'ajuda d'un pinzell de silicona. Enfornem els panets entre 15-20 minuts -pot variar segons cada forn- i fins que estiguin daurats. Els deixem refredar sobre una reixat metàl·lica.