Bescuit de pastanaga i farina d'arròs

Aquest any no hem fet Mona a casa, però això no ens ha tret d'endolcir-nos la vida amb un bescuit de pastanaga i xocolata blanca fet amb farina d'arròs.

Després d'haver descobert el secret per elaborar bescuits de farina d'arròs súper esponjosos, no m'he pogut resistir a fer aquest de pastanaga i xocolata blanca. No és el típic bescuit de pastanaga, més aviat rústic, perquè aquí triturem la pastanaga fins fer-la crema. Així que si teniu a casa algú reticent a menjar pastanaga, amb aquesta recepta no tindreu cap problema perquè ni es veu. I ja sabeu que tampoc es nota molt el seu sabor, però serveix per endolcir el bescuit i donar-li un punt d'humitat que el fa més bo encara.

Ingredients:

  • 3 ous mida M
  • 100 grams de sucre morè
  • 80 grams d'oli de girasol
  • 150 grams de pastanaga pelada i tallada a trossos petits
  • 1 mandarina gran o mitja taronja pelades
  • 120 grams de farina d'arròs, a casa fem servir la de Molí de Rafelet
  • 1/2 culleradeta de canyella mòlta
  • 50 grams de farina d'ametlla
  • 150 grams de xocolata blanca per fondre

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

Amb una batedora de braç triturem la pastanaga amb la mandarina i l'oli de girasol fins que ens quedi una crema.

Amb una batedora de varetes muntem els ous amb el sucre morè fins que tripliqui el seu volum. Jo ho he fet a potència màxima durant 5 minuts. Incorporem la crema de pastanaga i la mesclem amb l'ajuda d'una espàtula i amb moviments embolcallants per evitar que els ous batuts perdin volum. Després, seguint el mateix procediment, afegim la farina d'arròs i la canyella, prèviament tamisades. I per últim la farina d'ametlla. 

Aboquem la massa dins d'un motlle, prèviament greixat, i l'enfornem 30 minuts i fins que, al punxar el bescuit amb una broqueta, aquest surti neta o amb molles.

Deixem refredar el bescuit uns 10 minuts abans de desemmotllar-lo, amb molt de compte, i després deixem que s'acabi de refredar sobre una reixeta.

Fonem la xocolata trossejada al microones en intervals de 30 segons a potència màxima, i fins que aconseguim una crema llisa i sense grumolls, amb la que decorarem el bescuit una vegada s'hagi refredat. Deixem que la xocolata prengui abans de servir el bescuit. També el podem ficar uns minuts al frigorífic per que la xocolata prengui abans. 


Recepta, amb algunes petites variacions de Teresa Vivancos