Pa de pessic de pastanaga i canyella

No puc fer-hi res, estic enamorada dels pastissos de pastanaga! És un dels més pastissos preferits. Al blog tinc una recepta de pastís de pastanaga que gairebé podria fer amb els ulls tancats de les vegades que l'he fet a casa. Però s'ha de reconèixer que és un pastís força contundent, així que a vegades en el seu lloc preparo aquest bescuit de pastanaga i canyella, que porta un ingredient secret que el converteix en una autència delícia. Aquest ingredient és la xocolata blanca -però de la de qualitat- que, ves per on, combina a la perfecció amb la pastanaga. Sí, ho sé, ja és tenir mala sort que combini tan bé, però qui va dir que la vida fos fàcil...😜

Ingredients per a 8-10 persones:

  • 300 grams d'ou (un 6 ous mitjans)
  • 250 grams de sucre blanc
  • 200 grams d'oli d'oliva verge extra, jo he fet servir la varietat arbequina d' OleAurum
  • 50 ml de nata per muntar (35% MG)
  • 350 grams de farina de blat
  • 20 grams d'impulsor químic tipus Royal
  • 10 grams de sal
  • 15 grams de canyella en pols, jo n'he posat només 10 grams
  • 300 grams de pastanaga crua ratllada (6 pastanagues grans aprox)*
  • 150 grams de xocolata blanca per fondre trossejada ben petita

*La pastanaga la podeu fer també bullida i triturada. Personalment m'agrada més crua i ratllada.

Encenem el forn, a dalt i a baix, a  170º.

En un bol gran mesclem els ingredients secs: la farina, prèviament tamisada, l'impulsor químic, la sal i la canyella.

En un altre bol barregem amb l'ajuda d'una batedora de varetes els ous amb el sucre fins que doblin el seu volum. Afegim l'oli d'oliva i la nata líquida i les barregem amb la resta d'ingredients. Anem afegint poc a poc els ingredients secs, i els mesclem a ma amb l'ajuda d'una espàtula i fins que no quedi cap grumoll de farina. Per últim, afegim la pastanaga ratllada i quan estigui ben barrejada, la xocolata blanca trossejada.

Folrem amb paper d'enfornar un motlle de plumcake. Jo fet servir un motlle de 29 cm de llarg. Aboquem la massa dins del motlle i el fiquem al forn 40 minuts. Com cada forn és un món vigileu el bescuit a partir dels 30 minuts. En el meus cas, passats els 40 minuts vaig pujar la temperatura a 180º i el vaig deixar 20 minuts més fins que, al punxar-lo amb una broqueta aquesta va sortir neta.

Deixem refredar el pa de pessic dins del motlle uns 15-20 minuts i després el desemmotllem i el deixem sobre una reixeta per que es refredi del tot.  


Recepta original de la revista Cuina