Tiramisú de flam de mató Llet Nostra

El tiramisú són unes postres típiques italianes conegudes arreu. La recepta que us porto avuí però, és una adaptació, podíem dir, a la catalana, de la recepta clàssica, ja que substituïm el mascarpone i els rovells d'ou per flam de mató Llet Nostra. Llet Nostra fa servir per l'elaboració dels seus productes llet de cooperatives catalanes, i pel flam de mató, mató procedent de la comarca del Bages. Amb aquests ingredients de qualitat, ja us podeu imaginar com ha sortit de bona la nostra particular versió del clàssic tiramisú...Per llepar-se'n els dits!


Ingredients per 2-4 unitats depenent de la mida del recipient que feu servir:

  • 2 flams de mató Llet Nostra
  • 2 clares d'ou mida L
  • 150 ml de cafè fred
  • 2 cullerades de rom negre
  • 10-12 bescuits tipus "soletilla"
  • cacau deshidratat en pols
  • un pessic de sal
  • sucre blanc, opcional

Preparem el cafè i el deixem refredar en un recipient prou ample com per poder sucar -hi les galetes. Afegim al cafè una cullerada de rom i el reservem. 

Muntem les clares d'ou a punt de neu amb un pessic de sal. Si us agraden les postres més aviat dolces podeu afegir un parell de cullerades de sucre a les clares mentre les esteu muntant. 

Aboquem dins d'un bol els flams amb una cullerada de rom i els batem amb una batedora de varetes. Després afegim les clares muntades i les mesclem amb una espàtula amb moviments embolcallants per que no baixin massa. 

Muntem el tiramisú: cobrim la base de recipient amb una capa de bescuits sucats en cafè i rom. Només volta i volta, perquè no volem que absorbeixin massa líquid. Després cobrim els bescuits amb unes cullerades de la crema que hem fet amb els flams de mató batuts i la clara d'ou. Cobrim la crema amb una altra capa de bescuits sucats en cafè i acabem amb una altra capa de crema. 

Guardem el tiramisú a la nevera. És més bo d'un dia per un altre. El traurem uns minuts abans de servir-lo a taula, i el cobrirem amb una fina capa de cacau en pols.