Poma al forn amb crema catalana Llet Nostra

Pot ser no us ho creureu però és la primera vegada que he fet pomes al forn a casa. Però això no és el més greu. El més greu és pensar en els milers del pomes al forn que no m'he menjat en tots aquests anys perduts! I és que no m'hagués imaginat mai que una elaboració tan senzilla pogués estar tan bona! Amb quatre ingredients prepares unes postres delicioses i lleugeres. Només necessites pomes tipus Golden, sucre moré, canyella en pols i un rajolí de vi dolç.

I si vols donar-te un petit luxe, farceix les pomes amb crema catalana. Que no tens ganes de cuinar, doncs et recomano comprar la crema catalana de Llet Nostra, la millor de les que he tastat fins ara. La textura és com la que faig a casa, perquè està feta al bany maria. I el seu sabor és boníssim, amb un deliciós toc de canyella i llimona.

Ingredients:

  • Pomes tipus Golden
  • sucre morè
  • canyella en pols
  • vi dolç
  • pela de llimona opcional
  • Crema catalana Llet Nostre

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º.

Netegem les pomes i tallem la seva part de dalt. Traiem el cor, i si les hem de farcir les buidem una mica més amb compte de que no es trenquin. El més còmode és fer servir un buidador metàl·lic. 

Posem les pomes en una safata per anar al forn. En un costat de la safata posem la part superior de les pomes per que també es coguin al forn. Aboquem dins de cada poma mitja cullerada de sucre morè, una mica de canyella, un rajolí de vi i la pela de llimona. Les quantitats les podeu adaptar al vostre gust. Enfornem les pomes uns 45 minuts o fins que estiguin ben toves. 

Quan les hàgim tretes del forn, les deixem refredar una mica i després les omplim amb la crema catalana. Cobrim la crema amb sucre blanc i el cremem amb un bufador. Us aconsello menjar les pomes tèbies.