Crema de Bròcoli

Aquest any s’ha publicat un nou llibre de la Fundació Alícia dedicat a les sopes. El títol no pot ser més concís pel que fa al seu contingut: «SOPES». A casa en som molt, de sopes, i per això tan bon punt vaig veure que havia sortit publicat –i que en aquest cas ho ha fet en català des de bon principi– no vaig trigar gens a comprar-lo. Tampoc vaig trigar gens a fer-ne la primer recepta, adaptant-la al meu gust.

Al llibre hi trobareu un bon grapat de receptes de cremes, sopes i brous; totes prou fàcils de preparar. També s’hi fa una breu repassada a les sopes d'arreu del món i la seva història. Per això, la primera recepta que he triat ha estat una sopa –per mi una crema– de bròcoli amb formatge cheddar originària d’Amèrica del Nord. Si bé a allà fan servir mantega per sofregir les hortalisses, jo prefereixo fer-ho amb oli d’oliva verge extra; un producte més mediterrani i, al meu parer, molt més saludable. Una última observació: si els bròcolis que trobeu al mercat no són gaire grans, agafeu-ne dos.


Ingredients per a quatre persones:

  • 1 bròcoli gran.
  • 1 ceba.
  • 2 grans d’all.
  • 2 patates vermelles mitjanes.
  • 150 grams de formatge cheddar.
  • 100 grams de crema agra.
  • 1 cullerada de llavors de mostassa blanca.
  • 1 ½ litres de brou de verdures.
  • julivert.
  • oli d’oliva verge extra.
  • sal i pebre

Tallem el bròcoli a bocins regulars descartant la part més gruixuda del tronc. Pelem les patates i les tallem a daus. Piquem els grans d’all i la ceba. 

En una olla posem a escalfar un bon raig d’oli d’oliva verge extra. Quan comenci a agafar temperatura hi posarem els grans d’all picats, la ceba, les patates i les llavors de mostassa. Ho sofregirem tot durant uns 10 minuts remenant de tant en tant per evitar que s’enganxi o es cremi.

Afegirem el bròcoli que deixarem coure 8 minuts. Tot seguit hi abocarem tot el brou i esperarem que arrenqui el bull. Ara és el moment d’incorporar el formatge cheddar tallat a bocins menuts i les fulles de julivert picades. Deixarem bullir 15 minuts aproximadament.

Apaguem el foc i ho triturarem tot amb una batedora de braç fins que ens quedi una crema ben fina. Ja només ens cal incorporar la crema agra, tot remenant per que quedi ben integrada. Rectifiquem de sal i pebre al nostre gust. 

Podeu acompanyar la crema amb unes rostes de pa fregit o torrat. A casa fem germinar llavors de mostassa blanca, i ens agrada afegir al plat un grapadet d’aquests brots germinats en el moment de servir. 

Podeu trobar la vídeo recepta en el nostre perfil d'Instagram.

1 comentari:

  1. Molt interessant aquest nou llibre, ja mirarem per nadal si el veiem tot i que no tenim ben clar que podrem fer o no per Nadal...
    Una crema força original, a veure si tenim aviat bròcoli a la cistella eco!
    Una abraçada i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponSuprimeix