25ª Festa de la Verema del Bages

Del 2 al 4 d'octubre es celebra la 25ª edició de la Festa de la Verema del Bages, que ha esdevingut amb el pas dels anys un homenatge al vi i a la vinya bagencs. Sota el lema "Serà diferent, però serà la Verema" la festa tornarà a posar en valor el patrimoni de la vinya, el vi del territori i l'esforç dels tots aquells que, malgrat la pandèmia, han seguit treballant dia a dia per elaborar els vins de la Denominació d'Origen Pla de Bages. 

En l'edició d'enguany caldrà inscripció prèvia per participar a totes les activitats. Els aforaments seran limitats i es compliran tots els protocols de seguretat contra la covid. S'han mantingut els actes centrals de la festa, com els Tastos amb ritme, el Sopar maridatge i la Mostra de vins de la DO Pla de Bages. 

De fet, la festa comença avui al vespre, dia 1 d'octubre, amb la Nocturna Vinum, on podreu gaudir dels vins bagencs acompanyats de tapes gastronòmiques i actuacions musicals en directe. A Manresa, els establiments participants a la Nocturna Vinum són Cal Bisbe, Kursaal Espai Gastronòmic, El Traster, Canonge i el Rooftop de l’Hotelet Casa Padró. A Artés la Nocturna Vinum es celebrarà a l'Espai Artium. 

Divendres 2 d’octubre, a la Torre Lluvià de Manresa, es farà la inauguració oficial de la festa, amb la presentació de les plaques de cava commemoratives de la 25ª edició, i tot seguit, es realitzaran unes visites guiades en grups reduïts per conèixer la Torre Lluvià, el projecte de recuperació de la vinya antiga a la DO Pla de Bages, la presentació de la Ruta del Vi de la DO Pla de Bages i un tast de vins dels celler Collbaix, Oller del Mas, Cooperativa de Salelles i Fargas-Fargas. Ja no queden places disponibles per aquest acte. 

Durant tot el cap de setmana s'han programat visites guiades en una quinzena de municipis per donar a conèixer el patrimoni de la vinya i el vi, amb l'objectiu d'incentivar el turisme de proximitat i la cultura del vi. Totes les visites es faran en grups reduïts i amb inscripció prèvia. Aquí podeu consultar les visites programades i fer la reserva. 

Al llarg del dissabte s'han programat diferents tastos guiats en el Parc de Can Cruselles i en la Plaça 1 d’octubre (davant cal Sitges). I al vespre, a la Plaça Vella, tornaran els Tastos amb ritme i el Sopar Maridatge amb els restaurants Al Punt, la Punta, la Xicra i Pessics Pastisseria. Tot plegat amanit amb la música en directe de La Reina. Aquí us podeu inscriure als tastos guiats i aquí als Tastos amb ritme.

Tampoc faltaran diumenge el Vermut Musical i el Capvespre Musical a la Plaça Vella, amb degustació de vins de la DO pla de Bages amb tapes elaborades amb producte de proximitat de Mengem Bages. Us podeu inscriure aquí

La Fira d'Artesania, en un recinte perimetrat amb entrada lliure i aforament limitat, i les visites als cellers d'Artés, amb reserva prèvia, tampoc faltaran en l'edició d'enguany. Aquí trobareu els correus electrònics dels diferents cellers d'Artés per fer la reserva prèvia, i tota la informació sobre els actes programats per la Festa de la verema d'aquest any.  

Per últim, recordeu que ja està en marxa el Concurs d'Instagram de la Festa de la Verema del Bages fins al 4 d'octubre. Podeu participar publicant una fotografia relacionada amb la verema i els vins del Bages amb l'etiqueta #25veremesbages. Entre les fotografies etiquetades es repartiran dos premis: una per la foto amb més "m'agrada" i un altre per a la millor foto, escollida per un jurat. Els premis consistiran en un pack d'enoturisme a la comarca del Bages, amb àpat, maridatge i pernocta al Mas de la Sala de Sallent i la visita a un celler de la DO Pla de Bages, i un lot de vins, caves i productes locals d'Artés.


La Denominació d’Origen Pla de Bages abasta unes 500 hectàrees de vinya, distribuïdes per 27 municipis. 15 cellers elaboren vi de qualitat i dos produeixen cava sota l’empara de la DO Cava. Podeu trobar més informació a la seva pàgina web.