Nova edició de la Quinzena Gastronòmica de Sant Vicenç dels Horts

Sant Vicenç dels Horts dóna la benvinguda a la tardor amb una nova edició de la Quinzena Gastronòmica, que es celebrarà del 24 de setembre al 4 d'octubre. I és que la gastronomia tornarà a ser la protagonista del calendari festiu i cultural de la ciutat amb la Quinzena Gastronòmica, que engloba dos esdeveniments singulars, per una banda, la II Jornada de Cuina Tradicional Catalana Josep Lladonosa ---cancelada----, i per l'altra, la 9ª edició del Tapes i Canyes

Segons el regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez : "Sant Vicenç dels Horts és una exponent gastronòmic de primer nivell, gràcies als productes del nostre Parc Agrari, el talent i la passió dels professionals de la restauració locals, el llegat del mestre Josep Lladonosa i els grans esdeveniments que apropen la gastronomia a tota la ciutadania, com és el cas de la Mostra Internacional de Pastisseria". I afegeix que "Seguirem apostant en aquest àmbit i col·laborant amb el sector per fer créixer i consolidar aquesta fortalesa del nostre municipi".

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament organitza la Jornada de Cuina Tradicional Catalana Josep Lladonosa, el 26 de setembre, amb l'objectiu de difondre els seus coneixements de manera pràctica i vivencial, a través de les mans de professionals de la cuina que elaboraran receptes a la vegada que el mestre les comenta. La novetat d’enguany és l’organització d’un sopar, amb un menú degustació on cada plat serà obra de professionals de la restauració local, que explicaran el procés d’elaboració del mateix.

La jornada  s’iniciarà amb la projecció de tres vídeos on els coneguts germans Torres, el pastisser Rafel Tugues i diversos cuiners i cuineres vicentins explicaran receptes de cuina amb els comentaris del mestre Lladonosa. Tot seguit s’iniciarà el sopar, amb l’acompanyament d’un grup de jazz al llarg de tota la vetllada. Durant l’àpat el col·lectiu de restauradors Cubat i Mujeres en Gastronomia també intervindran per explicar i fer aclariments sobre l’elaboració dels plats que es degustaran. Per assistir a l'esdeveniment s’han d’adquirir les entrades, que valen 40 euros, al restaurant Crepediem (els dilluns, dimecres a divendres de 9 a 23 h; dissabte i diumenge, de 10 a 00 h). ) Podeu consultar el menú de la jornada aquí

En l'edició d'enguany del Tapes i Canyes participen 18 establiments, que des del 24 de setembre i fins al 4 d'octubre, oferiran les seves propostes gastronòmiques elaborades amb producte local i de temporada, i inspirades en les cuines del món, que es podran degustar a bars, restaurants i pastisseries de Sant Vicenç dels Horts.

En aquesta edició es lliuraran quatre premis a les millors tapes. Dos premis s’atorgaran per votació popular d’acord amb les valoracions del veïnat que degusti els plats. I els altres dos els atorgarà un jurat professional que anirà a valorar d’incògnit les elaboracions. En ambdós casos, es farà l’entrega d’un diploma als establiments guanyadors. També podran participar a l’espai gastronòmic de la plaça de Lluís Companys en el marc de la 37a Mostra Comercial i Agrícola, que tindrà lloc els dies 23 i 24 de gener de 2021. I pel que fa a la clientela, es sortejarà un àpat (esmorzar, dinar, berenar o sopar) per a dues persones a cadascun dels 18 establiments participants. Hi haurà unes butlletes que caldrà omplir i dipositar en unes urnes que hi haurà a cada local de restauració.  Aquí trobareu tots els establiments que hi participen.