Galetes de civada i coco

Ja feia més d'un any que no publicava cap recepta de galetes de civada. Però aquestes vacances vaig comprar la revista Postres de Lecturas, i fullejant-la vaig trobar la recepta que us porto avui: la de galetes de civada i coco, que triguen el mateix temps en fer-se que en desaparèixer. 

Per fer aquesta recepta podeu fer servir flocs de civada suaus. Si feu servir flocs de civada sencers, els haureu de passar per la picadora. Notareu la diferència en la textura i també en l'aspecte de la galeta, que serà menys rústic que el de les galetes que elaborem amb flocs sencers.

Ingredients per 20-25 galetes:

  • 200 grams de flocs de civada
  • 125 grams de coco ratllat
  • 150 grams de sucre morè
  • 100 grams de mantega pomada
  • 2 ous
  • 150 grams de xocolata

Triturem una mica els flocs de civada sencers amb l'ajuda d'una picadora. Els aboquem dins d'un bol gran i els mesclem amb el coco ratllat i el sucre morè. Després afegim al bol la mantega amb textura pomada - si no l'heu deixat prou temps a temperatura ambient la podeu ficar uns segons al microones- i la barregem bé amb la resta d'ingredients abans d'afegir els ous, una mica batuts. Us aconsello que a partir d'aquí mescleu els ingredients amb les mans fins aconseguir fer amb ells una bola. No es tracta de treballar molt la massa, només d'aconseguir que agafi prou consistència per que no s'esmicoli quan la comencem a estirar amb el corró. 

Per facilitar-nos la feina, posarem la massa entre dos papers per enfornar, i l'estirarem amb l'ajuda d'un corró fins aconseguir un gruix de mig centímetre aproximadament. Tallarem les galetes amb l'ajuda d'un tallador i les posarem sobre una safata que pugui encabir-se dins de la nevera. Deixarem les galetes a la nevera 30 minuts abans de ficar-les al forn. 

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180º. Folrem amb paper d'enfornar una safata que pugui anar al forn i repartim per sobre les galetes, deixant separació entre elles. Les enfornem 15 minuts o fins que veiem que les vores es comencen a daurar. Després deixem les galetes sobre una reixeta per que es refredin abans de decorar-les amb la xocolata fosa al microones.

Guardeu les galetes en una capsa metàl·lica una vegada la xocolata s'hagi solidificat.