Nova edició del Mercat del Préssec d'Ordal a Subirats

La inaguració oficial de l'edició d'enguany del Mercat del Préssec d'Ordal serà el proper diumenge dia 7 de juny. Aquest any, degut al Covid, la inauguració serà "virtual" i es durà a terme a les 11 del matí en streaming a través del canal de YouTube de Turisme de Subirats.

Les parades dels productors hi seran com cada any, durant tots els caps de setmana dels mesos de juny, juliol i agost, de 9 a 14 hores, encara que s'han pres tot un seguit de mesures sanitàries per garantir la seguretat dels productors i dels visitants. Així, aquest any, la zona de la Plaça Subirats estarà tancada al trànsit, i la zona de compra estarà delimitada amb un accés únic d’entrada i de sortida. Al punt d’accés hi haurà dispensador de gel hidroalcohòlic per la desinfecció de mans, guants i també cartells informatius. L’accés a l’interior del mercat estarà controlat per personal de l’Ajuntament de Subirats. La Policia Local i membres de Protecció Civil vetllaran per la mobilitat al voltant del mercat.


Com a novetat, s'ha posat en marxa l'Stop and go, mitjançant el qual el client podrà comprar les caixes de préssecs amb un sistema de recollida amb cotxe controlat al carrer Ponent. L'espai passat el carrer Zamenhof i fins a la plaça Subirats es destinarà a càrrega limitada i en un sol sentit. Hi haurà vigilància i control d’accés. La baixada a la Plaça Subirats en cotxe només serà possible per anar al pàrquing del mercat, carregar la compra o per als productors i comerços locals.

Enguany no es farà el tradicional maridatge de préssec i cava, però hi hauran cellers que vendran el seu producte al públic. Tampoc faltaran els elaboradors de mel i melmelades artesanes de Subirats.

El préssec d'Ordal

El préssec d'Ordal és de gran qualitat, amb un gust i aroma intens, característiques que li dóna la terra de secà on es conrea, amb un sòl argilós i molt calcari, situat a la zona de Subirats i Avinyonet del Penedès.

Depenent de la varietat, la seva carn pot ser de textura més carnosa o més sucosa. La varietat més coneguda és la del préssec de vinya, de color groc intens, carnós, dolç i amb un petit toc àcid.

La collita comença a principis de juny i finalitza a mitjans d’agost.