Les empreses del Parc a Taula et porten els seus productes a casa

L’estat d’alarma provocat per la pandèmia de la COVID-19 ha generat i accelerat algunes tendències positives entre la població, per exemple, una demanda major de productes d’alimentació de proximitat. Per donar resposta a aquesta necessitat, Parc a taula ha elaborat un catàleg que aplega els nombrosos cellers, productors, establiments i elaboradors adherits al programa que ofereixen el servei de comanda.
Parc a taula és un programa de desenvolupament econòmic promogut per la Diputació de Barcelona que destaca mitjançant la gastronomia, la producció artesanal i la viticultura de proximitat i de qualitat els valors naturals, culturals i paisatgístics dels parcs de la Xarxa de Parcs Naturals i en promou la sostenibilitat. Parc a taula és membre de la Xarxa Productes de la Terra i del Consell Català de l’Alimentació.

Actualment hi han més de 299 empreses adherides que desenvolupen la seva activitat en algun dels 9 espais naturals inclosos en la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Són  allotjaments, restaurants, cellers, productors, elaboradors i establiments repartits per 86 municipis. Els parcs naturals inclosos en aquest projecte són el Parc de la Serralada de Marina, el Parc de la Serralada Litoral, el Parc del Castell de Montesquiu, el Parc del Foix, el Parc del Garraf, el Parc del Montnegre i el Corredor, el Parc d'Olèrdola, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

En el catàleg que us podeu descarregar aquí, trobareu les especificacions de cadascuna de les empreses i serveis així com les dades de contacte per poder realitzar les comandes. Trobareu cellers, productors d'horta de temporada, fruites i verdures tradicionals i en ecològic, elaboradors de carn i embotits artesanals, conserves vegetals, melmelades, mel, formatges, pa i dolços artesans, ous i oli, entre d'altres.

El catàleg és un document viu que s’anirà actualitzant i incorporarà modificacions al llarg d’aquestes setmanes i mesos. També podeu consultar la darrera versió en la pàgina web del Parc a taula.

"Prenem consciència de que som el que mengem. I que el nostre consum alimentari té una incidència directa en la nostra salut, en la supervivència dels territoris i la dels nostres paisatges". Parc a taula.