Les Acàcies. El celler més petit del món

Aquest cap de setmana, coincidint amb la reobertura de l'activitat enoturística al nostre país, els cellers de la DO Pla de Bages han ofert visites guiades de petit format a preus populars, dintre dels actes organitzats per la Fira del Vi del Bages. Nosaltres hem aprofitat que podíem sortir del Vallès, per visitar el celler més petit del món, Les Acàcies , un celler jove de la DO Pla de Bages, ubicat a les afores d'Avinyó, en un lloc idíl·lic, envoltat d'una vegetació exuberant.

Encara que actualment la DO Pla de Bages és la segona més petita de Catalunya, abans de la fil·loxera era de les zones del país on es produïa més raïm. En concret, a Avinyó al segle XIX es van arribar a conrear més de 1.000 hectàrees de vinya. Avui en dia just arriben a les 270.


El celler de Les Acàcies disposa actualment de 17 hectàrees pel conreu de la vinya, de les quals 8 estan plantades i només 3 són productives actualment. Van començar a comercialitzar els seus vins fa un any i mig, l'Instant de Flor, 100% chardonnay, l'Avinius Ull de Llebre i l'Avinius elaborat amb Merlot y Syrah, que l'any passat va ser guardonat amb la medalla d'Or al Concours Mondial de Bruxelles,

Aquest any sortiran a la llum quatre nous vins, el Desbordant blanc i negre, l'Opositor blanc i l'Aestus. Una nova línia de vins dirigida a la gent més jove.


Tots els vins de Les Acàcies s'elaboren amb raïm de les seves vinyes. La producció és limitada i numerada. Són un celler petit on la qualitat és més important que la quantitat.
Els seus vins són minerals degut al terra argilós i calcari de la zona. A més són vins elegants gràcies a la doble fermentació i al seu pas per barrica nova de roure francès.
Produeixen en ecològic, però encara no estan certificats, i amb mètodes biodinàmics.


Si voleu conèixer el celler més petit del món i descobrir els seus petits gran vins, a la seva pàgina web trobareu diferents propostes enoturístiques. Totes les visites es fas sota reserva prèvia.