10è Mercat Virtual de les Espècies d'Argençola: Les herbes de la ratafia

El 13 de juny arriba en format virtual la 10ª edició del Mercat de les Espècies d'Argençola, aquest any dedicat a les herbes de la ratafia, la seva elaboració i el seu maridatge a la cuina.


Totes les activitats de la jornada tècnica sobre les herbes de la ratafia es faran en línia. A les 10 del matí, de la ma de l'enginyer agrònom en indústries agroalimentàries Pep Escudero, es parlarà sobre la ratafía, de la matèria primera a l'embotellat final: requisits tècnics i procés i maquinària necessària per la seva elaboració a nivell comercial.

A les 10.50 hores, Carme Picas, cap de cuina i co-propietària del Restaurant El Ginjoler, parlarà sobre la cuina de la ratafia, les seves aplicacions i els seus maridatges. Presentarà un menú amb plats que contenen diferents grups botànics, amb la suma dels quals s'elabora la ratafia.

Finalment, a les 11.40 hores, Pau Matias-Guiu Martí, enginyer químic i doctor en disseny de begudes alcohòliques, parlarà sobre la recerca de begudes alcohòliques innovadores basades en receptes antigues i s’endinsarà en la importància de les plantes aromàtiques, en els destil·lats de la regió, l’ús de botes de xerès, la ratafia de magnòlies, o com han reinventat la recepta d’un vermut per poder-lo servir calent.

Per participar en la jornada virtual us heu d'inscriure prèviament mitjançant RuralCat . Us enviaran un enllaç a l’aula virtual des d’on podreu seguir la formació. La inscripció és gratuïta.

Per la tarda, també s'han programat un seguit d'activitat que podeu seguir a través de la web del Trill, de YouTube i de les seves xarxes socials, com un taller d'elaboració de ratafia, la presentació de llibres relacionats amb licors tradicionals o diferents elaboracions culinàries amb ratafia.