Nova edició de la Barcelona Beer Festival

Nota important: En un exercici de responsabilitat, i seguint les indicacions del pla de xoc contra el coronavirus que el President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha anunciat aquest matí, que inclou la cancel·lació de tots els esdeveniments amb un aforament de més de 1.000 persones, des de la direcció del Barcelona Beer Festival comuniquem la cancel·lació de la IX edició del BBF, que s'anava a celebrar aquest pròxim cap de setmana en La Farga de l'Hospitalet. 

Del 13 al 15 de març es celebrarà la IX edició de la Barcelona Beer Festival a la Farga de l'Hospitalet. Convertit en un dels certamens dedicats a la cervesa artesana més importants del sud d'Europa, comptarà amb la presència de les millors cerveseres nacionals i internacionals, com la creadora de la cervesa oficial de l'edició d'enguany, Les Trois Mosquetaires (Québec), Soma Brewery, del català Ramon Prats, considerada avui per avui com la millor cervesera segons les pàgines de puntuació (untappd), o els islandesos Smidjan Brugghus.


Per aquesta edició, la Barcelona Beer Festival comptarà amb 159 aixetes que donaran la possibilitat al visitant de descobrir 672 cerveses diferents. Aquestes es trobaran repartides per la barra principal -l'essència del certamen, on les cerveses roten constantment-, als estands col.lectius, als propis de cada cervesera, i al Meet The Brewer, un espai peculiar on durant tres hores es pot conèixer personalment al cervesers, descobrir les seves inquietuds i degustar tres de les seves últimes creacions. La Pirata Brewing, premi a la millor cervesera del 2019, no faltarà en aquest espai.

Una de les tradicions del Festival és convidar a cerveseres de renom internacional a elaborar una cervesa exclusiva per al festival, que només es podrà degustar durant els dies que dura el certamen. Per l'edició d'enguany, la prestigiosa casa canadenca Les Trois Mousquetaires (Québec) serà l’encarregada d’elaborar la cervesa oficial del Barcelona Beer Festival 2020. Una edició absolutament inèdita, tot i que neix de la seva cervesa més coneguda, la que els ha popularitzat arreu del món: la seva Baltique Porter. Però en aquesta ocasió en la seva elaboració han jugat amb lactosa i cafè, i el resultat és absolutament sorprenent.


El Festival ofereix aquest any fins a 35 activitats en els BBF-VIVES, com el VVB-Cellar, el paradís del beer-geek, un lloc amb ampolles de cervesa exclusives i selectes servides a copes, un racó dedicat al "Homebrewing" on veure i aprendre a fer cervesa, i múltiples conferències i tallers.  Aquí podeu consultar totes les activitats programades. Tampoc faltaran en aquesta edició les actuacions musicals i espectacles en directe, un espai gastronòmic i una zona infantil amb jocs, supervisada per educadors.

En la seva IX edició, el BBF també vol donar més visibilitat a les dones del sector, no en va, cada vegada són més, i elles també reivindiquen més el seu paper en l'univers de les cerveses artesanes.
I és que, “cada vegada són més les dones que lideren importants projectes del sector, i el més important, cada vegada el sector de la cervesa artesana adopta més valors femenins, valors que impulsen d'una manera diferent al sector, la qual cosa ens està afavorint a tots”. De fet, el sector cerveser artesà es compon bàsicament de petites empreses, moltes d'elles de perfil familiar, on les dones porten el pes de la gestió, aportant no només la seva vàlua, sinó també la seva manera de treballar i d'organitzar.

El diumenge 15 es farà per una banda el lliurament del premi Steve Huxley, per a reconèixer la trajectòria professional i l’aportació dels que treballen per a i per l’univers de la cervesa artesana. En aquesta segona edició del premi, el guardó serà per a Albert Barrachina, gran estudiós i divulgador de la  cervesa, una de les persones que més ha contribuït al desenvolupament de l'anàlisi sensorial i del tast de cerveses. També es lliuraran els premis Barcelona Beer Challenge considerats del més prestigiosos del món, i tot un referent per als elaboradors de cervesa artesana de qualitat. Un prestigi donat, d’una banda, pel fet que l’esdeveniment ofereix l’oportunitat de participar a un gran número de cervesers, i d’altra banda, perquè el comitè de jutges està format exclusivament per especialistes en cervesa titulats d’arreu del món, els quals segueixen un rigorós procés d’avaluació de totes i cadascuna de les cerveses que competeixen. Aquest any hi han hagut 245 inscrits que han presentat 1.251 cerveses. A més aquest any s'estrena una nova categoria, el premi a la Innovació Molina for Brewers, per reconèixer la innovació en el procés creatiu de l'elaboració cervesera. Un premi que se suma als de Millors Cerveses per estils, amb medalles d'Or, Plata i Bronze per les tres millors cerveses de cada categoria, Millor cervesera, que premia a la cervesera que obté més medalles i Millor Cervesa revelació, un premi que vol reconèixer les cerveseres de nova creació.

Tota la informació sobre la Barcelona Beer Festival la pots trobar a la seva pàgina web .