Gran Tast Popular de bunyols de calçot al Mercat del Ninot

Nota important: Event cancel.lat.

El Gran Tast Popular de Bunyols de Calçot, que arriba a la seva quarta edició aquest any, es celebrarà al Mercat del Ninot de Barcelona, el dia 14 de març a partir de les 11.30 hores.

Aquest any s'oferiran 1.200 unitats de bunyols amb la seva salsa tradicional i, com a novetat, aquesta convocatòria comptarà amb la presentació del nou Bunyol de Primavera amb carxofa i múrgola a càrrec de la cuinera i bloguera Sílvia Tarragona de ChupChupChup Receptes. A mes, i com és habitual, hi hauran els Tallers Infantils "5 al Dia" on les nenes i els nens es familiaritzaran amb les hortalisses de temporada.


Els bunyols de calçot del Gran Tast Popular estaran elaborats de manera artesanal i es serviran acabats de fer en un obrador de Sants, segons la recepta original de l’escola d’hostaleria CETT per a l’AGEM. Els bunyols aniran acompanyats de la seva salsa tradicional feta només amb ingredients naturals. Per  tercer any consecutiu, els platets que es faran servir pel tast i els utensilis del taller infantil “5 al Dia” seran biodegradables i respectuosos amb el medi ambient.

A la cita d’enguany estarà convidada la cuinera i bloguera Sílvia Tarragona, del blog de cuina ChupChupChup, que presentarà el nou Bunyol de Primavera creat expressament per a aquesta ocasió. La recepta està elaborada amb ingredients de temporada com la carxofa, la múrgola i la tòfona. La presentació serà vora les 12.00 del migdia, al mateix espai del tast al Mercat del Ninot.

El IV Tast Popular està organitzat pel Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM), el Gremi de Detallistes de Barcelona i província, i Mercabarna. El Gran Tast forma part de la campanya de promoció de producte de temporada que impulsa l’AGEM, i que inclou la distribució als mercats municipals de 15.000 guies amb informació sobre les hortalisses pròpies de la temporada, com els pèsols, les faves, les escaroles, els calçots i les carxofes, i de proximitat, amb consells pel seu consum i receptes. Aquestes guies compten en cada edició amb la col·laboració de diferents cuiners i cuineres, com en Pep Nogué i  na Maria Espín. Les podeu consultar aquí.

A banda d'impulsar el consum de productes de temporada i proximitat, els Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM), volen donar a conèixer la versatilitat gastronòmica d’aquestes hortalisses, entre elles el calçot,  cada dia més apreciat per als catalans. En aquest sentit, el president de l’AGEM, Jaume Flores, explica que “fem promocions d’hortalisses d’hivern, des de fa quatre temporades. I en aquest temps, la venda de calçot s'ha incrementat un 37,7 % al mercat majorista. Ara el calçot, a més de la típica calçotada, es consumeix a casa també com una hortalissa més de la temporada, cuinant-lo al forn o d’altres maneres”.

La proposta de majoristes i detallistes s’estrenava l’any 2016  amb molt bona acollida entre els fruiters i la clientela dels mercats de Barcelona. Des del 2018, Mercabarna també s’ha sumat a l’organització de la iniciativa.

L'Associació Gremial d'Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM) és una associació sense ànim de lucre formada per empreses majoristes de productes hortofructícoles. Actualment les 148 companyies que operen al  Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna formen part de l’AGEM. Des de l’any 1971, la seu central de l’AGEM està situada a Mercabarna.