3ª Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts - Pastry Sense

Els dies 25 i 26 de gener es celebra la 3a edició de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts, Pastry Sense. La Mostra va néixer amb la voluntat de donar a conèixer al públic en general l’autèntica pastisseria i la meticulosa feina que hi ha darrera d’aquestes dolces obres d’art.


Durant el cap de setmana, Sant Vicenç dels Horts esdevindrà la capital internacional de la pastisseria. Els assistents gaudiran de diferents sessions de cuina en directe realitzades per dotze pastissers i pastisseres de prestigi internacional, entre els quals hi haurà Saray Ruiz (Millor Mestra Xocolatera d’Espanya 2019), Eric Ortuño (Millor croissant de mantega 2010 i Millor pasta de te artesana 2015), Joanna Artieda (Millor xef espanyola 2016 i escollida el 2017 com una de les 10 pastisseres que marquen tendència al món, per la revista Pastry Revolution), Yun Eunyoung (principal intèrpret de la pastisseria francesa a Corea i renovadora del producte típic de pastisseria francès «eclair») o Sergio Ortiz (segon en el World Chocolate Masters España).


La 3ª Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts està organitzada per l’Ajuntament del municipi i pel mestre pastisser vicentí Eugeni Muñoz, amb el suport del Consorci de Turisme del Baix Llobregat. Es tracta d’una cita gastronòmica única a l’estat espanyol, amb accés gratuït, i que promociona l’alta pastisseria entre el públic no professional. La Mostra tindrà lloc dins de la Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica i Festa Major d’Hivern de Sant Vicenç dels Horts.

El regidor de Promoció Econòmica de Sant Vicenç dels Horts, Xavi Gómez, va destacar, en la presentació de la Mostra que es va realitzar fa uns dies al Mercat de la Boqueria de Barcelona -que aquest celebra el 180è aniversari-, «la importància d’un esdeveniment únic, que situa el nostre municipi com a referent internacional de la pastisseria i que esdevé una gran oportunitat per acostar la feina dels pastissers i pastisseres al gran públic». Gómez també va valorar la tasca del mestre vicentí Eugeni Muñoz, impulsor de la mostra, i va reconèixer «la feina que es realitza des de les pastisseries de tota la vida, així com des del restaurants locals, on es practica una cuina d’un alt valor culinari amb productes de proximitat i de molta qualitat».


En el mateix acte el mestre pastisser Muñoz va destacar «l’exclusivitat d’aquesta Mostra, una cita que esdevé tot un espectaclee gastronòmic perquè permet conèixer de prop i en directe els secrets de les grans estrelles de la pastisseria». Cada any una elaboració del mestre Muñoz il·lustra el llibret d’activitats de la Mostra. Aquest any l'elaboració elegida ha estat un Milfulls amb crema de xocolata.


Com a gran novetat de l’edició d’enguany, es lliuraran per primer cop els guardons Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts a les 50 millors pastisseries de Catalunya. Aquesta llista es donarà a conèixer en el marc de la 3a Mostra Internacional de Pastisseria, en una gala que tindrà lloc la nit del 25 de gener. En paraules de Josep Sucarrats, una de les persones que ha coordinat les valoracions de les pastisseries, «aquesta llista neix amb la vocació d’esdevenir un rànquing de referència en el món pastisser, un sector de molta qualitat que necessita d’un reconeixement públic a gran escala». El jurat està format per professorat de pastisseria, periodistes especialitzats en gastronomia, i pastissers i pastisseres que no disposen d’una pastisseria en propietat perquè resideixen a restaurants, acadèmies, etc.


També dissabte es presentarà l’APP oficial de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts, mitjançant la qual es podran localitzar les millors pastisseries de Catalunya, amb informació detallada de cada establiment, com la seva història, els productes singulars que ofereix i altra informació d’interès.

Tota la informació sobre la 3ª edició de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts la podeu trobar aquí.