Galetes de gingebre

Començàvem l'any al blog publicant una recepta salada i l'acabem amb una recepta dolça, típica d'aquestes dates, la de les galetes de gingebre, encara que estan tan bones que venen de gust tot l'any. A més són molt fàcils de fer. El secret està en treure la mantega de la nevera força estona abans de posar-nos a fer les galetes -mínim una hora-. Així aconseguirem que tingui una textura pomada que ens facilitarà la barreja amb la resta d'ingredients.

És molt pràctic tenir a casa talladors de galetes - no són massa cars-, però si no en teniu podeu fer-vos unes plantilles de paper. I si en teniu ganes, podeu decorar les galetes amb glaça reial. Decorades o no, aquestes galetes de gingebre estan delicioses! Només tenen un inconvenient.. i és que desapareixen molt ràpid!!


Ingredients per fer un munt de galetes:

  • 425 grams de farina de rebosteria
  • 100 grams de sucre llustre
  • 125 grams de mantega amb textura pomada
  • 100 grams de mel (que tingui un gust suau, tipus mil flors)
  • 1 ou + 1 ou per pintar les galetes
  • 1 rovell d'ou
  • 1 cullerada de llet 
  • 1/2 culleradeta de bicarbonat
  • 1 culleradeta de canyella mòlta
  • 2 culleradetes de gingebre mòlt
  • sal 

Primer preparem l'ou per pintar les galetes, batent un ou sencer amb un pessic de sal. Es aconsellable preparar-lo una hora abans de fer-lo servir.

En un bol gran mesclem la resta d'ingredients incloent un pessic de sal. Us anirà molt bé per barrejar els ingredients fer servir una rasqueta per fer pa. Si no ho podeu fer a ma. No cal treballar la massa en excés, només el necessari per que tots els ingredients quedin ben integrats. A continuació, fem una bola amb la massa i la deixem reposar uns 20 minuts tapada amb un drap o amb film transparent.

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 160º.

Fem tres porcions amb la massa. És millor treballar-la en petites quantitats. Posem la massa entre dues fulles de paper per enfornar i l'estenem amb un corró fins que tingui un gruix de mig centímetre. Retallem les galetes amb l'ajuda dels talladors o amb les plantilles de paper i un ganivet de punta estreta. Ens ajudarà si, una vegada estirada la massa, la posem sobre una superfície rígida i la fiquem a la nevera una estona. Al portar molta mantega, la massa agafarà consistència, i això ens facilitarà tallar les galetes. Les repartim sobre una safata per anar al forn prèviament folrada de paper per enfornar, sense que s'enganxin entre elles. Les pintem amb l'ou batut abans d'enfornar-les 15 minuts i fins que veiem que es comencen a daurar les vores. Les traiem del forn i les deixem refredar sobre una reixeta.

Si us animeu a decorar-les amb glaça reial, aquí podeu enllaçar amb un tutorial que us ajudarà. En aquest cas compteu que necessitareu boquilles i una màniga pastissera com a mínim.

I fins aquí arriba, culinàriament parlant, l'any 2019. Que tingueu tots un Feliç Any Nou !!!🥂🥂



*Adaptació d'una recepta d'en Richard Bertinet.