Nova edició de La Llotja, Denominació d'Origen Terra i Mar

Del 18 al 30 de novembre torna una nova edició de La Llotja, les jornades enogastronòmiques organitzades per NODE Garraf. En la seva tercera edició, la Llotja oferirà conferències i intercanvi d'experiències al voltant del trinomi "Producte autòcton, cuina genuïna i turisme gourmet". Tot i que bona part del programa vol aplegar públic professional de la restauració, experts i prescriptors, un terç de la programació va adreçada al públic en general, amb sessions de tast i divulgació de productes, visites a obradors, cellers i espais de producció.



La Llotja és una plataforma creada per promoure la Denominació d'Origen Terra i Mar, per afavorir el coneixement dels productes autòctons del mar i la terra i la promoció de la cultura culinària genuïna del Garraf i el Penedès. La Llotja vol propiciar el contacte i la interrelació entre els productors i els professionals de la cuina i la restauració, així com entre tots ells i el públic consumidor, impulsant l’ús i la presència de productes de proximitat en les cartes dels establiments de restauració, i estimulant la creació de nous plats amb matèries primeres de l’entorn.

Dilluns 18 de novembre, el xef Sergi de Meià, president de l'Institut Català de la Cuina, i Sor Lucía Caram inauguraran l’edició del 2019 de La Llotja, a Mas Solers, l'antic Gran Casino de Sant Pere de Ribes. El xef parlarà sobre el futur de l'enoecogastronomia, com a moviment de gran potència dins del món de la cuina, i després oferirà un showcooking amb productes del Garraf. Al final de l’acte, l’Escola d’Hostaleria de l’Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges oferirà un tast amb alguns dels productes locals que es podran degustar al llarg de La Llotja.

A la pàgina de La Llotja  trobareu informació sobre totes les activitats programades -per algunes cal inscripció prèvia i les places són limitades-. Entre elles destaquen les visites a la subhasta del peix a la llotja de Vilanova, el divendres 22, i el mateix vespre, el Sopar del peix senzill, on diversos restaurants del Garraf i el Penedès proposaran un ventall de plats de cuina marinera elaborats amb peix senzill procedent de la nostra costa. El dissabte 23 es celebrarà la Festa del Vi Novell a l'espai del Far de Vilanova, i el diumenge 24, el Festival del Xató. Tampoc faltarà aquest any el Bus de la Llotja, que dissabte dia 30, visitarà la fàbrica de xocolata de Simon Coll i el celler d'Albet i Noya.