Fòrum Gastronòmic Barcelona 2019

Dilluns 18 de novembre obre les portes la cita gastronòmica de l'any, el Fòrum Gastronòmic Barcelona, al recinte firal de Montjuïc de Fira de Barcelona. Durant els tres dies que durarà el saló es reuniran a prop de 300 empreses expositores i 45 cuiners que sumen 31 estrelles Michelin. El saló estarà ubicat al recinte 8 i ocuparà la totalitat del seu espai, un total de 10.000 m2.


Sota el lema ‘(Re) pensar la gastronomia’, Fòrum Gastronòmic Barcelona 2019 convidarà a reflexionar sobre el moment gastronòmic actual, a realçar el talent i a impulsar negocis més sostenibles. I és que durant el certamen s'incidirà en temes com la sostenibilitat i el territori, el paper de la dona en la gastronomia, l’efervescència de la cuina a Europa i l’equilibri entre tradició i innovació.

A través de les més de 100 activitats programades, Fòrum Gastronòmic Barcelona 2019 esdevindrà una plataforma per mostrar les propostes més innovadores i les tendències emergents de la cuina actual, apostant pels productes de proximitat, el retorn de la triperia als fogons i la moda dels restaurants amb hort propi, entre altres temes d’actualitat.

En resum, un programa complet amb més de 75 demostracions i ponències culinàries i enològiques, 30 sessions sobre negoci, digitalització i sostenibilitat en la restauració i concursos en directe com The Best Dessert, el campionat d’Espanya del Panetone Artesà – un dolç el consum del qual s’ha multiplicat per deu en els últims cinc anys-, el Plat Favorit dels Catalans 2019, o els Premis InnoFòrum que reconeixeran el producte més innovador, el packaging més creatiu o el sabor més original.

Novetats i curiositats gastronòmiques també protagonitzaran l’oferta del saló on, entre altres productes, es podran descobrir musclos en conserva amb salsa de vermut d’albariño, torró de xocolata airejat amb ametlles salades, paté de cranc i gambes a l’all, mandonguilles a la barbacoa, el cheesefuet XXL o el formatge vegà d’allioli, entre d’altres sorprenents propostes sostenibles, saludables i de caràcter gourmet.

Fòrum Gastronòmic Barcelona 2019, tres dies per paladejar tot el que es cuina al panorama gastronòmic nacional.