5ª edició de Calçotades pel Món de Ferrer

Per cinquè any consecutiu Ferrer ha posat en marxa la campanya Calçotades pel Món, amb la qual farà arribar aquesta tradició catalana i la seva famosa Salsa Calçots Ferrer a més de 25 ciutats d'arreu del món. El passat 24 de febrer es van celebrar les dues primeres calçotades d'aquest any a Tòquio i Dublín, i ja n'hi han més de vint confirmades per les properes setmanes a ciutats com Londres, Frankfurt, Berlín o Copenhaguen. Una llista que va creixent any rere any i que reunirà a més de 4.000 persones en aquesta edició. Les imatges i vídeos de les diferents calçotades pel món es comparteixen a les xarxes socials de Ferrer amb les etiquetes #calçotadespelmon, #salsacalçotsferrer i #calçotspelmon i també es poden trobar al web www.c-ferrer.com.


Aquesta any l'empresa catalana ha llençat dues novetats, per una banda el Pack Calçotada, una bossa on hi trobarem el pitet, els guants, el tovalló i la tovalloleta humida, per gaudir dels calçots i després menjar-nos la carn amb les mans ben netes. I per altra banda, la Salsa Calçot Recepta Premium, elaborada amb avellana de Reus DOP (Denominació d'Origen Protegida), que li dóna un intens gust a avellana i que la diferencia de la salsa tradicional de calçots Ferrer, totes dues elaborades amb mètodes artesans, sense conservants ni colorants i sense gluten.


Aquest any, també per segon any consecutiu, es celebrarà la Calçotada Solidària, el proper 6 d'abril. Un esdeveniment que inclou una jornada amb diverses activitats solidàries, oberta a tothom, on hi col·laboren empreses, grups musicals i d'espectacles i empleats voluntaris de Ferrer, i que té com a finalitat la recaptació de diners destinats íntegrament a causes benèfiques. Els diners que es recaptin aquest any aniran per la Marató 2019 de TV3. L'any passat la recaptació va anar per la construcció del nou hospital de dia d’oncologia i hematologies d’Althaia, a Manresa. Ferrer col·labora també amb altres associacions de caire social com Càritas, Creu Roja i el Banc d'Aliments. A banda del seu compromís social, l'empresa també està compromesa amb el medi ambient i disposa de plaques fotovoltaiques per generar electricitat en la seva fàbrica de Santpedor, gestiona els seus residus i fa servir materials 100% reutilitzables i reciclables.

Ferrer és una empresa familiar, amb seu a Santpedor (Bages), especialitzada en conserves tradicionals i artesanals. Elabora els seus productes amb mètodes tradicionals, controlant des de la matèria prima, subministrada per proveïdors homologats o productors d'aliments frescos nacionals, fins al producte final. El segell de referència IFS Food (International Featured Standards) certifica la qualitat dels seus productes i els elevats estàndards implementats en els seus processos de producció.

Líder del mercat nacional d’aliments preparats, amb més de 50 anys d’història, també està present a la resta de l'estat, i a nivell internacional en més de 50 països d'Europa, Amèrica, Àsia, Austràlia i Emirats Àrabs (disposa de la certificació Halal).

Actualment Ferrer està dirigida i gestionada per la segona generació de la família, que va iniciar-se en el negoci l’any 1964, a Sant Llorenç de Morunys (Lleida), de la mà de Josep Ferrer amb un petit negoci familiar de recol·lecció i comercialització de tòfones fresques i més tard amb bolets en conserva. Actualment Ferrer té més de 200 referències entre cuina al buit, salses i acompanyaments, bolets i tòfones, cremes/sopes i caldos, plats semielaborats, pizzes fresques, tomàquets i sofregits,  llegums, conserves vegetals i conserves de peix. Tenen també una línia de producte ecològic, Ferrer Ecològic, i la innovadora gamma Superfood Salad Dressing, salses per amanides enriquides amb superaliments, i que estan lliures de sucres, conservants i colorants.