Col·lectiu Sabors de l'Horta: Major 36 de Gavà

Sabors de l'Horta neix d'una iniciativa del Consorci de Turisme del Baix Llobregat i del Consorci del Parc Agrari per promocionar i posar en valor el Producte Fresc del Parc Agrari. Els cuiners que pertanyen al col·lectiu ofereixen una oferta gastronòmica on el Producte Fresc és el protagonista. Cuina tradicional i creativa basada en un producte local, de proximitat i de temporada.


52 restaurants de diferents poblacions del Baix Llobregat participen en la campanya d'enguany. En la Guia Sabors de l'Horta 2019, els trobareu relacionats. Les seves cartes es van adaptant als productes de cada temporada. Restauradors i pagesos treballen plegats per donar valor al territori, aprofitant un producte conreat a prop de casa i de gran qualitat degut a la riquesa del sòl on es conrea, la disponibilitat constant d'aigua i el clima temperat. I és que els sediments que ha anat arrossegant el riu Llobregat al llarg del segles han convertit el seu delta, el segon més important del nostre país, en un terreny molt fèrtil, que permet conrear una gran varietat de verdures amb unes característiques pròpies, com és el cas de la Carxofa del Baix Llobregat, més dolça i tendra que les de la mateixa varietat que es cultiven en altres territoris.


Fa uns dies vam poder visitar un dels restaurant del col·lectiu Sabors de l'Horta, el restaurant del Manel Armengol, Major 36 de Gavà i vam gaudir d'alguns del plats que ha elaborat ara que estan en plena temporada de carxofes al Baix Llobregat. Ell mateix defineix el seu restaurant, amb més de 30 anys d'història, d'inspiració mediterrània, on elabora una cuina de mercat, amb pinzellades de modernitat, basada en el producte fresc de temporada. Un ambient acollidor i un tracte personal arrodoneixen l'experiència culinària al Major 36, on el producte de qualitat és el gran protagonista en tots els plats, com per exemple la Carxofa confitada amb foie caramel·litzat, les Favetes amb carxofes i bacallà confitat o el Caneló d'albergínia farcit de calçots. També fa picades d'ullet a altres territoris, a les postres, per exemple, amb el xarrup de llimona amb Gin Xoriguer de Menorca o la seva espectacular versió dels Taps de Cadaqués caramel·litzats amb rom i acompanyats de gelat de vainilla. I això sense oblidar la seva carta de vins del territori.


Si encara no l'heu visitat, ja esteu fent tard, perquè fins i tot els australians ja coneixen la seva excel·lent cuina basada en el producte fresc que es conrea al Parc Agrari del Baix Llobregat, i és que fins i tot la revista Virgin Australia parla de les seves delicioses elaboracions culinàries en un reportatge dedicat a la gastronomia catalana.


Aprofiteu ara l'Especial Carxofa del Baix Llobregat per descobrir i assaborir el millor de la gastronomia del Baix Llobregat basada en el Producte Fresc, de qualitat i proximitat.