2ª Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

L'any passat, i dintre de les activitats programades per la Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica de Sant Vicenç dels Horts, la Festa Major d'Hivern, es va organitzar la 1ª edició de la Mostra Internacional de Pastisseria, impulsada pel xef pastisser Eugeni Muñoz, tercera generació propietària de la Pastisseria Muñoz. La primera edició va ser tot un èxit, tant per l'organització com pel nivell dels participant. Aquesta any, per la segona edició, s'han convidat xefs de la talla d'Angelica Locantore, cap de postres del Celler de Can Roca, Salvador Pla, guardonat amb el títol de Pastisser Mundial 2018 o Carles Mampel, Millor Mestre Artesà Pastisser d'Espanya, per destacar alguns dels deu professionals participants en l'edició d'enguany.

Pastissers de reconegut prestigi nacional i internacional realitzaran sessions de cuina en directe aquest cap de setmana a la Plaça de la Vila on, a més, hi hauran tasts exclusius. El cuiner Marc Ribas serà l’encarregat d’inaugurar aquesta 2ª edició de la Mostra Internacional de Pastisseria, dissabte 19 a les 10.30 hores. Marc Ribas és cuiner i presentador dels programes de TV3 Cuines i Joc de cartes.
Aquí podeu consultar els professionals participants i les receptes que elaboraran en directe.
Una oportunitat única i excepcional per veure treballar en directe mestres pastissers de talla internacional. Podeu seguir la Mostra a Instagram en el perfil @PastrySense

El programa gastronòmic de la Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica de Sant Vicenç no acaba amb la Mostra Internacional de Pastisseria, i és que el Cuiner de cuiners, Josep Lladonosa tornarà a participar activament en l'edició d'enguany realitzant quatre visites guiades a l’exposició divulgativa sobre la Cuina Catalana dels segles XIV al XVIII. L’exposició es podrà visitar durant el cap de setmana del 19 i 20 de gener a la Sala Fundadors de l’Ateneu Familiar. Les visites guiades a càrrec del xef Josep Lladonosa es faran els dos dies a les 11.30 i a les 17.30 hores. A més, el prestigiós xef i divulgador gastronòmic comentarà l’elaboració d’una recepta d’influència renaixentista a càrrec del xef local Xavier Dorado, diumenge dia 20 a la Plaça de Lluís Companys, a les 13.15 h.

La novetat d'enguany és la proposta Cuines Obertes dels restaurants de Sant Vicenç dels Horts. Del 14 al 21 de gener restaurants de la ciutat obriran les seves cuines per fer una classe mestre on els cuiners i els participants elaboraran un sopar format per dos plats i postres. Després de la sessió de cuina, els participants soparan el menú elaborat. Les places són limitades i les inscripcions s'has de fer directament als restaurants participants.

No faltaran, com cada any, espais com el Mercat de producte fresc i de proximitat, el Mercat de pagès, la Mostra Hortofrutícola o el Planter d'abres, plantes i productes agrícoles.

Tota la programació de l'edició d'enguany de la Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica de Sant Vicenç dels Horts la podeu consultar aquí.

Bona Festa Major d'Hivern!