Pols de xocolata

Ja era hora de publicar en el blog una recepta de pols de xocolata. El gelat de Nutella està molt bo, però haig de reconèixer que em fa molta mandra haver de fer lloc al congelador per encabir el recipient de la gelatera. En canvi els pols no requereixen tant d'espai. Si tens motlles genial, i si no, no passa res, perquè pots fer pols amb els pots reciclats dels iogurts, per exemple. Qui de petit no ha fet pols de cola a casa? I aleshores no teníem els famosos motlles de silicona dels senyors de Lékué, encara que haig de reconèixer que si te n'has de comprar, et recomanaria els motlles de silicona  perquè són molt fàcils de desemmotllar.

I d'aquests pols de xocolata que pot dir una xocoaddicta com jo? Doncs que si els tastes, t'hauràs de reprimir molt per no menjar-te dos de seguits.Són addictius. I quina és la clau de l'èxit? doncs el cacau pur i la textura cremosa del pol. Molt cremosa, tenint en compte que pórta llet normal, evaporada i nata líquida, i un ingredient que no havia fet servir mai fins ara per fer pols o gelats, Maizena.

Per saber tot allò que envolta el món dels gelats casolans, us recomano visitar el blog, El invitado de invierno. Després de llegir-lo, segur que no us resistireu a fer-los a casa.


Ingredients per a 7 pols de 60ml aprox:

  • 360 ml de llet sencera
  • 200 ml de nata líquida 35%MG
  • 100 ml de llet evaporada
  • 120 grams de sucre blanc
  • 50 grams de cacau en pols pur
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 1/2 cullerada d'extracte de vainilla
  • 2,5 culleradetes de Maizena

Desfem la Maizena amb una mica de llet. Posem en un cassó tots els ingredients i la Maizena dissolta i els escalfem a foc suau, sense parar de remenar i fins que arrenqui el bull. Hem d'aconseguir un crema uniforme, sense grumolls i espessa. Deixem que es refredi a temperatura ambient i després la guardem un parell d'hores al frigorífic o bé tota la nit.
Omplim els motlles i els fiquem al congelador un mínim de 5 hores, i després a gaudir!!!
Si feu servir motlles de silicona no hi ha problema per desemmotllar-los. Si són motlles rígids, els podeu posar sota l'aixeta i que regalimi per sobre una mica d'aigua calenta, això us ajudarà.


Recepta de Food and Cook