Albergínies farcides d'arròs.

Ahir dissabte vam visitar el Cómo Como Festival, al Port de Barcelona. El primer que vam trobar només arribar va ser el Mercat Eco. Feien un goig impressionant les parades plenes de fruites i verdures. Primer vaig omplir el cistell amb les pomes d'alta muntanya de Biolord, crocants i dolces, i després vaig aprofitar per comprar diferents tipus de carbassons i albergínies al Tros d'Ordal

Les albergínies com més m'agraden són farcides. Encara no les havia fet mai farcides d'arròs, així que avui ha estat l'estrena oficial d'aquest plat, que repetiré segur, perquè ens ha agradat molt, unes albergínies blanques farcides d'arròs i decorades amb una mica del formatge feta, tomàquets xerry i alfàbrega, uns ingredients que li han donat al plat un punt estiuenc, i que ens recorda que, malgrat haver tornat a la rutina, encara ens queden dies per gaudir dels productes que ens dóna l'horta a l'estiu.


Ingredients per a dues persones:
  • dues albergínies petites 
  • 80 grams d'arròs blanc o integral
  • una ceba mitjana
  • un tomàquet petit
  • 4-6 tomàquets xerry
  • 50 grams formatge feta
  • sal i pebre blanc mòlt
  • alfàbrega seca o fresca picada
  • oli d'oliva verge extra
Primer courem al forn les albergínies a 200º . Les obrirem per la meitat al llarg i els hi farem uns talls en forma de creu a la carn. Les ficarem al forn uns 20-30 minuts, segons la mida, i fins que la carn estigui tendre al tacte. Quan les traguem del forn, les deixarem embolicades fins que es refredin. Després amb una cullera, i amb compte perquè no se'ns trenqui la pell de les albergínies, les buidarem i tallarem la carn en trossos petits. 

Bullirem l'arròs seguint les instruccions recomanades per la marca.

En una paella courem la ceba tallada ben petita uns cinc minuts amb un bon raig d'oli i un pessic de sal. Després afegirem el tomàquet tallat ben petit. Quan la ceba transparenti, afegirem la carn de les albergínies i l'arròs bullit i mesclarem bé tots els ingredients. Salpebrarem al gust i afegirem l'alfàbrega. No us poso quantitats, perquè el millor amb les herbes és anar-les afegint poc a poc i tastant. Jo abans no m'atrevia a posar-ne gaire quantitat, i sempre feia curt i gairebé no es notaven el seu gust. Ara ja em deixo anar i poso més quantitat i els plats han guanyat en sabor. Finalment omplim les albergínies amb la barreja d'ingredients i les decorem amb els tomàquets xerry tallats a quarts i el formatge feta. Podem servir el plat directament o bé gratinar-lo una mica al forn.


Recepta inspirada en el blog Mi mejor hornada.