Llimona gelada

Ja sabeu que m'agraden molt les postres amb llimones. Doncs avui us porto la recepta de tot un clĂ ssic, la llimona gelada. Qui tingui certa edat segur que les haurĂ  menjat mĂ©s d'una vegada estan fora de casa a l'estiu. TambĂ© hi havia el coco gelat, però el que mĂ©s èxit tenia era la llimona gelada. La recepta que us porto Ă©s molt fĂ cil de fer, nomĂ©s requereix una mica de paciència per buidar la polpa de la llimona sense fer-la malbĂ©. TambĂ© us aniria bĂ© tenir un recipient on posar les llimones per que la crema no vesi quan les omplim i les fiquem al congelador. Una vegada congelades, les podrem guardar en una bossa per aliments. Podem fer servir un motlle metĂ l·lic semblant als de fer plumcakes, estret i alt, per que les llimones puguin estar dretes mentre es congelen.


Ingredients:

  • 4 llimones grans
  • 150 grams de llet condensada
  • 200 ml de nata lĂ­quida per muntar
  • 30 grams de sucre blanc

Rentem 4 llimones i les assequem. Les tallem per un extrem i amb un ganivet i una cullera traiem la polpa de l'interior, amb compte de no trencar la pell de les llimones Espremem la polpa i colem el suc. Una vegada buidades les llimones, les fiquem en una bossa amb les tapes, amb compte de que no s'aixafin i les fiquem al congelador.

Muntem la nata amb el sucre amb una batedora de varetes. Després batem en una altre bol la llet condensada un parell de minuts. Li afegim a continuació el suc de les llimones -en la recepta original també afegeixen la ratlladura d'una altra llimona-. Per últim, mesclem la llet condensada amb la nata muntada amb compte per que no ens baixi. Omplim amb aquesta mescla les llimones. Per decorar-les, la gràcia està en que sobresurti una mica de la crema, que cobrirem amb la tapa de les llimones. Si us passa com a mi, i us queda massa líquida la crema, la podem guardar en una bossa al congelador, fins que tingui una textura més sòlida i aleshores acabar de decorar les llimones, repartint la crema per sobre i cobrint-la amb les tapes. Per fer tot això, necessitareu un recipient alt i estret, on les llimones es mantinguin dretes fins que la crema es congeli.

Traurem les llimones del congelador uns minuts abans de servir-les. Al no estar tan fredes, notarem més el gust i seran més fàcils de menjar.


Recepta extreta de la revista Postres Lecturas