Fusilli amb puré d'albergínia

La pasta combina molt bé amb les verdures i hortalisses. Fa temps vaig publicar una recepta de pasta acompanyada d'hortalisses fetes al forn amb pesto, que va tenir molt d'èxit. Volia tornar-la a fer però això de tenir un blog, t'obliga a provar receptes noves tot sovint. Per aquesta raó, i partint d'una combinació guanyadora com és la pasta amb hortalisses o verdures, he fet aquest plat de pasta amb albergínies i tomàquets xerry rostits al forn, amb els que farem un puré amb un toc d'alfàbrega fresca. Un plat saludable i ben estiuenc.

.
Ingredients per a dues persones:

  • 160 grams de pasta tipus Fusilli o Rigatoni
  • 1 albergínia mitjana
  • una dotzena de tomàquets xerry
  • 2 dents d'all
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt
  • un bon grapat de pinyons
  • formatge parmesà ratllat
  • fulles d'alfàbrega fresca

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 200º. Tallem l'albergínia en cubs, la salem i la deixem que sui un mínim de 15 minuts; després la passem per sota l'aixeta i l'assequem amb paper de cuina.

En una safata de forn, folrada amb paper vegetal, repartim l'albergínia tallada, les dents d'all i els tomàquets xerry oberts per la meitat, tot amanit amb un bon raig d'oli, sal i pebre. Enfornem uns 30 minuts, fins que les hortalisses estiguin tendres.

Posem aigua amb sal a bullir per coure la pasta al dente, seguint les instruccions del fabricant.

Una vegada rostides les hortalisses, les posem en un recipient amb unes quantes fulles d'alfàbrega fresca i un bon raig d'oli i les triturem amb una batedora de ma o un processador d'aliments. Si el puré és massa espès, podem afegir una mica d'aigua de la cocció de la pasta. Rectifiquem de sal i pebre.

Escorrem la pasta i la mesclem amb el puré. La posem sobre una safata per servir-la i la decorem amb fulles d'alfàbrega fresca, pinyons, que podeu daurar abans en una paella petita, i formatge parmesà ratllat.

Recepta adaptada del blog Smitten Kitchen