Hortalisses al forn amb pasta i salsa al pesto

Us porto una combinació guanyadora: pasta i hortalisses. Les hortalisses que farem servir per elaborar aquest plat les farem al forn, tallades en rodanxes o en trossos més o menys grans. També les podem cuinar saltejades al wok o una paella amb una mica d'oli. Si les teniu escalivades també les podeu fer servir, tallant-les en trossos petits, per que sigui més fàcil barrejar-les amb la pasta.

Si no voleu fer servir la salsa al pesto, quan feu les hortalisses al forn afegiu herbes aromàtiques seques per aromatitzar-les i donar més gust al plat. I al mesclar la pasta amb les hortalisses, amaniu tot amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra i us quedarà un plat deliciós i molt saludable.



Ingredients:
  • 80 grams de pasta per persona, tipus fusilli 
  • carbassó
  • albergínia
  • pebrot vermell
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre negre mòlt
  • salsa al pesto 
Us aconsello que, si encara no ho heu fet, us animeu a preparar la salsa al pesto en lloc de comprar-la feta. És molt fàcil de fer, només cal triturar tots els ingredients amb una batedora de ma. La diferència amb la que comprem al súper és que podem elegir la qualitat dels ingredients i la quantitat. A més, si us sobra salsa aguanta bé al frigorífic uns quants dies. Jo he fet servir com a referència la recepta del blog La cuina de sempre, ajustant les quantitats al meu gust. Els ingredients: alfàbrega fresca, formatge parmesà o grada padano ratllat i pinyons, si poden ser del país, molt millor. 

Encenem el forn a 200º.

Retem i tallem les hortalisses i les posem en una safata per anar al forn, coberta amb paper de forn. Posem per sobre un bon raig d'oli i una mica de sal i ho mesclem tot amb les mans, així les hortalisses quedaran impregnades d'oli. Les courem al forn uns 20 minuts fins que estiguin tendres.

Mentrestant posem aigua a bullir amb una mica de sal per fer la pasta al dente. Quan estigui cuita, colem la pasta i deixem que es refredi una mica. A continuació la posem en un bol gran, afegim les hortalisses i la salsa al pesto. Mesclem bé tots els ingredients i servim el plat un pèl tebi, o bé a temperatura ambient.