#Gastroplans pel cap de setmana del 19 i 20 de maig

Comencem les propostes d'aquest cap de setmana amb una de ben especial per als enamorats de la Història i la gastronomia, la vintena edició de Tarraco Viva, un festival que es celebra a Tarragona i any rera any ens acosta la història de l'antiga Roma d'una manera molt amena i per a tots els públics. Aquest any tornaran les propostes de caire gastronòmic, que compten amb l'assessorament de dos experts,  Joan Gómez, de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, i Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili, per integrar el vessant científic i el rigor històric en les adaptacions de les receptes de l'antiga cuina romana i en els maridatges de vins preparats per l'ocasió. S'han organitzat diferents tallers-degustació i un sopar-concert amb música romana. A més fins al 27 de maig es celebren les Jornades Gastronòmiques Tarraco a Taula, on participen deu restaurants i una pastisseria, que oferiran prop d'un centenar de plats que, des d'una visió actual, reinterpreten la cuina de l'antiga Roma. Els preus oscil·len entre els 5 i els 7 euros, plats i racions, mentre que els menús s'oferiran a un preu de 25 €.

I continuem a la comarca del Tarragonès, perquè del 18 al 20 de maig es celebra la segona edició del TASTVM VILA-SECA. L'objectiu d'aquesta proposta es promoure i posar en valor els vins i la gastronomia del territori, recolzant així el producte de proximitat, de qualitat i sostenible, base d'una alimentació saludable, i que a més, genera també una riquesa que repercuteix en el propi territori. Diferents tallers, degustacions i showcooking s'han programat per aquesta edició. Les activitats les podeu consultar en aquest enllaç.

Al Vallès Occidental, en concret, a Rubí es celebra a la Rambla del Ferrocarril, la Fira de la Cervesa Artesana i el Formatge, que arriba aquest any a la seva cinquena edició. Podreu tastar cerveses artesanes locals, nacionals i internacionals acompanyades d'una amplia selecció de formatges de productors locals i nacionals.

A Linyola, al Pla d'Urgell es celebra també la cinquena edició de la Fira de la Camamilla i Tractors Antics. Diumenge a la Plaça de l'Esglèsia i el carrer Major trobareu parades de productes relacionats amb plantes aromàtiques i medicinals, entitats locals i productes de proximitat. També durant el matí hi hauran tallers, demostracions de cuina, exposicions i música en directe.

I per acabar us porten dues propostes pels que sou aficionats a les rutes gastronòmiques. Per una banda a Santa Coloma de Gramenet, al Barcelonès, i durant tot el mes de maig, està en marxa la tercera edició de Santa Coloma DeGusta. En l'edició d'enguany participen 37 establiments de la ciutat amb dues propostes, les tapes amb preus que oscil·len entre els 3 i 4,90 euros i els "menús deGusta", que trobareu tots els dijous del mes al migdia i/o la nit, entre 18 i 34,90 euros.

 Una proposta que, a banda de donar a conèixer la ciutat des de l'òptica de la seva pluralitat gastronòmica, ens proposa un seguit d'activitats per estimular els paladars i els nostres coneixements culinaris, con els tallers de cuina, el curs d'enologia bàsica i tast de vins, els maridatges de vins i formatges o fumats, o les rutes teatralitzades a la Vinya d'en Sabater, els caps de setmana. Tota la informació sobre Santa Coloma DeGusta, la podeu consultar aquí.

I fins al 30 de juny podeu gaudir de la 11ª  edició de la Ruta de la Tapa de Castelldefels. Una ruta per degustar tapes per un preu de 3 euros amb beguda inclosa o un còctel per 5 euros. Participen 31 establiments que ens proposen en total 29 tapes i 3 còctels. Un itinerari per conèixer el millor de la gastronomia de Castelldefels. I seguir l'itinerari té premi...

I no us oblideu de participar en el sorteig Especial Cirera que organitza el Consorci de Turisme del Baix Llobregat: 8 àpats per a dues persones als restaurants del col·lectiu Sabors de l’Horta del Baix Llobregat.

Bon cap de setmana!