#Gastroplans pel cap de setmana de 5 i 6 de maig

Després d'haver visitat l'any passat per primera vegada la Fira de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, tenia moltes ganes de que arribés l'edició d'enguany del Mercat de les Herbes de la Ratafiaque es celebra el 5 i 6 de maig a la mateixa població. Pel Mercat de les Herbes s'organitzen un munt d'activitats per aprendre sobre la tradició remeiera i prendre consciència del nostre entorn i la nostra salut, en un esdeveniment que s'ha consolidat com a punt de trobada de referència d’experts en l'us de les plantes en la salut, la cuina o el benestar i les tradicions remeieres, culturals i populars del nostre país.

Fins a onze tallers, sis conferències, quatre sortides al bosc, quatre concerts, tres activitats gastronòmiques i altres activitats paral·leles, com el 65è Concurs i Exposició de Flors, un dels més antics de Catalunya, conformen el programa d'actes de l'edició d'aquest any. A més, el Mercat de les Herbes de la Ratafia serà el punt de trobada de productors locals i artesans amb desenes de parades on comprar plantes, herbes assecades, remeis naturals fets amb herbes o cosmètica natural.

El Mercat de les Herbes tindrà lloc en el centre de Santa Coloma de Farners, a la plaça Farners i als carrers propers. Les xerrades tècniques es portaran a terme a l’Arxiu Comarcal de la Selva, els tallers a sota les mesures de la plaça Farners i els concerts a la gran carpa de circ que es muntarà a la mateixa plaça. Les sortides per conèixer el bosc es faran a la zona del rocar i del parc de Sant Salvador.

Els horaris de totes les activitats els podeu consultar aquí.

Al Maresme, és Temps de Maduixes i aquest diumenge Canet de Mar celebra la Fira de la Maduixa, on podreu comprar maduixes directament dels productors i gaudir de les activitats organitzades, a més de tastar els menús elaborats pels restauradors de la comarca, amb la maduixa com a ingredient protagonista. També Sant Iscle de Vallalta celebra diumenge la Diada Màgica de la Maduixa i el Vi amb el seu esmorzar tradicional, els tastets gastronòmics de Sant Iscle, la venda de maduixes i vi i la seva fira artesana.

Al Baix Llobregat torna una nova edició del #MolinsBdegust, la Mostra Gastronòmica de Molins de Rei i en dos formats: tastets els dies 5 i 6 de maig a la Plaça de la Llibertat, en horari ininterromput dissabte d’11 a 23 hores i diumenge d’11 a 22 hores. i del dia 7 al 13 també amb les tapes, amb un quinto o una canya per només 3 euros, i els menús gastronòmics entre 23 i 36 euros. Si voleu anar obrint gana, aquí teniu l'enllaç amb els tasts que podreu degustar aquest cap de setmana i aquí les tapes  i menús que ofereixen els restauradors locals la setmana vinent. 

I per acabar, us recordo que aquest dissabte torna el Mercat de la Terra de Sitges, al Garraf, organitzat per Slow Food del Garraf i Penedès, a la Plaça de Catalunya, que estarà obert de les 10.00 fins a les 14.00 hores. A banda d'omplir el cistell amb productes de temporada i de proximitat, per als nens s'han organitzat un parell d'activitats: una de la ma de la Colla Jove de Castellers de Sitges, per apropar als petits al món casteller, i l'altra organitzada pel Projecte Calima per descobrir la música als més petits de la casa.

Bon cap de setmana!