Espagueti amb crema d'alfàbrega i salmó

La pasta és un dels ingredients més agraïts que conec. Si és de bona qualitat, només li cal un bon raig d'oli d'oliva verge extra com a acompanyament i ja tens llest un plat saludable per dinar. A casa ens agrada molt i sempre dic que, si pogués, cada dia en menjaria. Per això al blog tinc un munt de plats on la pasta és l'ingredient principal. Plats senzills de fer, que es preparen en un moment com el que us porto avui, uns espagueti amb crema d'alfàbrega i salmó. Les quantitats són orientatives. Us aconsello que, quan prepareu la crema, no afegiu tots els ingredients de cop sinó poc a poc i així podreu posar més o menys quantitat, al vostre gust.


Ingredients per a dues persones:
  • 160 grams d'espagueti o tagliatelle
  • 100 ml de nata líquida per cuinar
  • 2 cullerades de llet sencera o semi
  • 1 dent d'all
  • 30 grams d'alfàbrega fresca
  • 50 grams de parmesà ratllat
  • 100 grams de salmó fumat
  • alfàbrega seca per decorar
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre blanc mòlt
Posem aigua a bullir amb sal per coure la pasta. Quan comenci a bullir afegim la pasta i la cuinem seguint les instruccions del fabricant. Mentre es fa la pasta, en el vas de la batedora aboquem la nata líquida, la llet, la dent d'all, una part de les fulles d'alfàbrega i part del formatge parmesà ratllat i ho triturem tot fins obtenir una crema fina. Tastem i afegim més fulles d'alfàbrega i parmesà, al nostre gust, i rectifiquem de sal i pebre. La sal l'afegim després del parmesà, ja que aquest és força salat. Aboquem la crema en una cassola i l'escalfem a foc suau per que espesseixi una mica. En una paella saltegem el salmó fumat esmicolat, uns segons, i després aboquem la pasta i la crema. Ho mesclem tot i servim immediatament, amb una mica d'alfàbrega seca per sobre.


Recepta inspirada en el blog Muy locos por la cocina.

Cap comentari