Pastís negret de la Montserrat Seguí

Pel repte organitzat per la Cristina de Bufet de Postres per homenatjar la Montserrat Seguí, creadora del llibre Cuinar és senzill, he volgut participar amb dues receptes, una de salada, el Pollastre amb Xampany, i una de dolça, aquest Pastís negret. Tots dos plats conformen un esplèndid menú de diumenge. Us animeu a cuinar-los?


Ingredients per a 6-8 persones:
  • 5 ous
  • 125 grams de sucre
  • 125 grams de farina blanca
  • 1 culleradeta d'impulsor químic 
  • 150 grams de mantega
  • 150 grams de xocolata per fondre
  • 200 grams de melmelada d'albercoc,però jo he fet servir la de préssec de Mos de Tros
  • 50 grams de sucre llustre
Primer preparem un pa de pessic, batent en un bol 4 ous amb 125 grams de sucre blanc fins que doblem el seu volum. Tot seguit afegim la farina, barrejada amb l'impulsor químic i passada per un sedàs, poc a poc, en forma de pluja. Mesclem just per barrejar els ingredients. Aboquem la massa en un recipient prèviament greixat i la coem a 180º uns 30 minuts. L'ideal es coure'l només amb escalfor per sota, però a casa no tenim aquesta opció al forn.

Us transcric els comentaris de la Montserrat Seguí sobre la correcta cocció del bescuit:

"Quan ja és al forn, ha d'anar pujant suaument els 10 primers minuts, aproximadament, i comença aleshores a agafar color, conservant la pujada; després, entre el 20 i els 30 minuts, s'aplana i s'arruga un xic del mig, mentre es va separant dels costats; en aquest punt ja es pot treure del forn i aleshores es deixa caure pla des d'uns 3 o 4 pams d'alçària; aquest cop fa que expulsi l'aire; llavors ja es pot desemmotllar, perquè no baixarà més"

A continuació preparem la cobertura: per una banda fonem la xocolata amb la mantega i 3 o 4 cullerades d'aigua, al bany maria o al microones, fins que aconseguim una crema sense grumolls. Per altra banda, mesclem el rovell d'ou amb el sucre llustre fins que aconseguim una pasta fina; li afegim la crema de xocolata i barregem tots els ingredients fins que ens quedi una crema sense cap grumoll.

Partim el pa de pessic per la meitat i el farcim amb la melmelada; el banyem amb la crema de xocolata i el guardem al frigorífic fins que la xocolata prengui. El traiem uns minuts abans de servir-lo a taula.