Crema de tavelles de pèsol

Quan us vaig proposar la recepta de pèsols estofats amb carxofes, ja us vaig recomanar de guardar les tavelles per fer-ne aquesta crema. Una recepta molt senzilla tot i que caldrà una mica de paciència a l'hora de trinxar les tavelles. Aprofitant aquest producte que normalment haguérem llençat a la brossa, en sortirà una crema molt bona. A nosaltres ens ha agrada molt!


Per preparar dues racions generoses d'aquesta crema necessitem:
  • Les tavelles que ens queden de desgranar un quilo de pèsols.
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 litre d'aigua
  • 1 tassa de brou vegetal Aneto
  • 2 formatgets en porcions.
  • Pebre blanc
  • Sal
En desgranar els pèsols, en tallem la punta (per on s'agafava a la planta) i estirarem el fil que segueix. Al mateix temps val la pena anar separant les dues parts de la tavella.

Pelem la ceba i la tallem a trossos grossos. També tallem a trossos la pastanaga. Ho posem tot en una olla juntament amb les tavelles de pèsol. Si volem hi podem afegir una patata, però jo prefereixo fer-ho sense.

Hi afegim l'aigua i esperem que arrenqui el bull. A partir d'aquest moment ho courem uns trenta minuts a foc mig amb l'olla tapada. Si veiéssim que es queda sense aigua, en podem anar afegint de mica en mica, però no hauria de passar.

Quan ja està cuit, apaguem el foc i passem la batedora de ma intentant trinxar la barreja el més fina possible. Veurem que hi ha parts que fan força fils, no ens ha d'amoïnar, ja els retirarem al moment de colar-ho. Quan comenci a estar triturat, hi afegirem la tassa de brou que ajudarà a deixar la crema una mica més fina.

El següent pas és passar la crema per un colador xinès. Anem posant la crema en el colador i la colem amb ajuda de la batedora de ma. Aquí hi quedaran els fils de les tavelles, que anirem retirant si n'hi ha massa.

Un pic haguem colat la crema, hi afegim els dos formatgets, la salem i la condimentem amb el pebre blanc. Per barreja bé els formatgets, podem ajudar-nos altre cop de la batedora. Si veiem que la crema queda massa espessa hi podem afegir una mica més d'aigua. 

Que vagi de gust!

1 comentari:

  1. Queda amb un sabor a pèsol molt intens, oi? El que no m'agrada tant és que s'ha de colar ! Però ja saps que si no es tira molt millor!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina